Премиерите на България Бойко Борисов и Румъния Виорика Дънчила са

...
Премиерите на България Бойко Борисов и Румъния Виорика Дънчила са
Коментари Харесай

Премиерът очаква следващата седмица да се направи първата копка на нов мост на Дунав

Премиерите на България Бойко Борисов и Румъния Виорика Дънчила са се разбрали идната седмица да бъдат направени първите копки на нов мост над река Дунав, който ще се намира сред Свищов и Зимнич. В момента двата града са свързани с ферибот.

Новината заяви Бойко Борисов пред публицисти в Дубровник, където участва на среща на формата 16 плюс Китай (премиерите на 16 европейски страни и министър-председателя на Китай). Там се е състоял и диалогът с Дънчила, от който станало ясно, че има подготвеност да се пристъпи към реализацията на плана.

Премиерът сподели, че форматът към този момент е 17 плюс Китай, тъй като към европейските страни се е включила и Гърция. На срещата била взето и решение да стартира построяването на мозъчен концерн, който да търси сфери на съдействие сред страните.

За момента интерес имало за създаване на пристанища, развиване на туризма, електронната търговия и търговията със аграрни артикули. България и Гърция мислили за вид с пари от Европейски Съюз, Китай и локалните бюджети да се финансира жп линията Солун-Кавала-Александропулис-Бургас-Варна-Букурещ и Белград

На въпрос има ли интерес от китайски банки да финансират планове у нас, Борисов отговори, че България може да получи колкото си желае пари, само че въпросът е за лихвите по тези заеми. Следващата среща на формата 17 плюс 1 ще е в Китай, сподели още българският министър председател.

Едно птиченце ми подсказа

" Едни птиченце ми подсказва, че следващата година Берлинският развой отново ще е в София. Не споделям, че знам, само че дръзвам да настоявам ", сподели още пред публицистите Борисов. Той засяга срещата на Европейски Съюз с на Европейски Съюз с шестте страни от Западните Балкани - Сърбия, Черна гора, Македония, Босна и Херцеговина, Албания и Косово. Още през лятото, когато беше последната среща по самодейността в Лондон, Борисов изрази вяра, че евентуално София ще е хазаин на изданието на срещата през 2019 година

За рамката на договорката за изтребителите

Попитан до каква степен е стигнала договорката за самолетите за армията, Борисов сподели, че той в нея освен не се меси, само че е и забранил да му рапортуват за напредъка. " Само за рамката давам отговор аз. Моето желание е, преди Народното събрание да излезе почивка пред юни, да дадем рамката за договорката ", сподели още министър председателят. Борисов посочи, че и двете страни би трябвало да създадат взаимни отстъпки, тъй като " те желаят най-високата цена, а ние най-ниската. Те желаят доставка най-далеч във времето, а ние - незабавно.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР