Премиерата на мюзикъла Евита спечели сърцата на пловдивската публика. Още

...
Премиерата на мюзикъла Евита спечели сърцата на пловдивската публика. Още
Коментари Харесай

Пловдивската певица Юлия Йорданова изгря като Евита


Премиерата на мюзикъла " Евита " завоюва сърцата на пловдивската аудитория. Още преди да види бял свят, постановката притегли вниманието на ценителите и билетите за двете представления се разграбиха стремително. На първата премиера ролята на Евита изигра дъщерята на Камелия Тодорова - Рейчъл Роу. В петък ​легендарната аржентинка бе изиграна чудесно и от младата пловдивска певица Юлия Йорданова. Дебютирайки на сцената, Юлия се превъплъти ослепително в комплицираната роля. Освен с богатия на нюанси бездънен глас тя сподели и удивително театрално наличие - сигурен знак, че я чака звездно бъдеще.

Пленителната музика на Андрю Лойд Уебър и впечатляващата актьорска игра са единствено част от аргументите, предиздвикали феновете да приветстват неуморно гениите на сцената. Директорът на пловдивската опера Нина Найденова за следващ път сподели висока класа ​като режисьор на мюзикъла. Той пък приковава вниманието с ​вълнуващ сюжет - претворяването на живота на втората брачна половинка на аржентинския президент Хуан Перон - Мария Ева Дуарте де Перон. Дамата е една от най-коментираните и именити дами в международната история. Тя е както мощно обичана от някои, по този начин и люто ненавиждана от други.

Обичаният от всички Стефан Вълдобрев влезе в кожата на аржентинския бунтовник Че Гавера. Събирателният облик на героя не разреши на Вълдобрев да слезе от сцената. Актьорът завладя публиката с компактен глас и виртуозна игра.

Ролята на президента Хуан Перон бе поверена на Георги Султанов, до момента в който Марк Фаулър игра Агустин Магалди. Като държанка на Перон пък се превъплъти Станислава Момекова.​

В реализирането на мюзикъла стои​ извънредно мощен постановъчен екип - сценографът Елица Георгиева, костюмографът Николина Костова, музикалният шеф на плана - диригентът Константин Добройков и хорeограф​ът Боряна Сечанова.

След изключителния театър на 31 май " Евита " отново ще се завърне на пловдивска сцена през октомври. А страстите, които провокира постановката, дълго ще топлят сърцата на феновете, насладили се на премиерата.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР