Премиерът в оставка Николай Денков се срещна с посланиците от

...
Премиерът в оставка Николай Денков се срещна с посланиците от
Коментари Харесай

Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия

Премиерът в оставка Николай Денков се срещна с посланиците от Европейския съюз (ЕС), Англия, Украйна и Съединени американски щати, оповестиха от държавната пресслужба.

" Пътят към европейското бъдеще на България минава през битката с корупцията, а корупцията в България е обвързвана с Русия ", съобщи Николай Денков, представен в известието.

Премиерът в оставка Денков благодари за отличното съдействие през последните 10 месеца. Той акцентира, че с помощта на взаимните дипломатически старания страната ни бе призната в Шенгенското пространство и бележи прогрес по пътя към еврозоната.

Министър-председателят в оставка подсети за свършеното по време на мандата като подчертава на измененията в Конституцията в региона на правосъдната система и по-специално на опцията основният прокурор да бъде разследван, а не да бъде недостижим, както бе до момента. Николай Денков срещна посланиците с подадения от него сигнал до прокурор Даниела Талева по случая с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. По-рано през днешния ден министър председателят подава обстоятелства и условия, които са му станали известни при осъществяване на служебните му отговорности, които са породили основателни подозрения за възможното осъществяване на закононарушение от страна на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Премиерът в оставка посочи още, че страната ни се възстановява, само че към момента има потребност от доста промени.

" Ние сме европейци и като политици ще продължим да работим за европейското бъдеще на България ", сподели още министър-председателят.

От своя страна посланиците също благодариха на премиера в оставка Денков и на екипа му за положителното съдействие.

Утре ще се състои гала по последователност в изпълнителната власт в Министерския съвет, оповестиха от държавната пресслужба. Церемонията ще бъде в Гранитната зала. Предвидено е тя да стартира, откакто членовете на служебния кабинет положат клетва в Народното събрание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР