Премиерът в оставка Николай Денков изрази надежда, че все пак

...
Премиерът в оставка Николай Денков изрази надежда, че все пак
Коментари Харесай

Денков: Все още има надежда, още има няколко дни

Премиерът в оставка Николай Денков изрази вяра, че въпреки всичко разсъдъкът ще надделее и късмет за кабинет има.

" Вчера до 13 часа бяхме на договаряния. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и сподели на преговорния екип " време е да станете и да си тръгнете ". Аз научих, че има лист с имена на министри от медиите. Нещо повече - преди този момент и в персонален диалог с госпожа Габриел,  по време на договарянията категорично я поптахме: " Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували? " Отговорът беше: " Не, това няма да стане. Това няма да съм аз. " Това сподели Мария Габриел.

Не мога да кажа кой и какво стои зад решението й да отиде със листата, това е въпрос към нея. Това, което знам, е, че договарянията бяха прекратени в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност сега бяхме стигнали съвсем до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко благоприятни условия за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по съглашението. Имаше задоволително време. През цялото време казвахме: " Нека да довършим този развой ". Но някой различен дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този лист ".

Това съобщи министър председателят в оставка проф. Николай Денков в изявление пред bTV.

Той е изпратил копия от декларацията си за противоречие с предложенията до Народното събрание и до президента.

Относно името на противоречивия министър, за който са били финалните полемики, Денков съобщи: " Не желая да влизам в тази кухня, тъй като към момента се надявам, че разсъдъкът ще надделее. Все още имаме пет дни, в случай че считаме, че днешния ден сме го изгубили, да довършим договарянията по някакъв рационален метод ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР