Швеция „предотвратява планирани атаки“, тъй като нивото на терористична тревога се повиши до второ най-високо след изгарянето на Корана

...
Премиерът Улф Кристерсон каза на пресконференция: Знаем, че планираните терористични
Коментари Харесай

Премиерът Улф Кристерсон каза на пресконференция: „Знаем, че планираните терористични атаки са били предотвратени.“ Но той не предостави повече подробности.

Изображение: Хора демонстрират срещу оскверняването на Корана в Йемен

Това идва, след като копия на Корана наскоро бяха изгорени в скандинавската страна от шепа антиислямски активисти.

Това предизвика гневни демонстрации в нации, включително Ирак, Иран, Ливан и Йемен, от мюсюлмани, които смятат подобни действия за богохулство спрямо свещената им книга.

Швеция и съседните , които са сред най-либералните страни в света затегнаха граничния контрол от страх от атаки за отмъщение.

САЩ предупредиха своите граждани да бъдат особено внимателни, когато пътуват до Швеция поради възможни терористични атаки.

< p class="sdc-article-related-stories__link-text"> Грета Тунберг беше насилствено отстранена от протеста срещу климата часове след като беше глобена за неподчинение на полицията по време на подобна демонстрация

Както много западни страни, Швеция няма никакви закони за богохулство, които забраняват изгарянето на религиозни текстове.

Скандинавската страна се превърна от „легитимна цел за терористични атаки“ в смятана за „приоритетна цел“, каза шефът на службата за сигурност на SAPO Шарлот фон Есен.

Г-жа фон Есен добави: „Увеличаването на нивото на терористична заплаха се прави, за да се повиши съзнанието, че заплахата, която виждаме, ще остане известно време и обществото трябва да изгради своята съпротива, за да посрещне това.“< /p>

Заплахата от атака, породена от „насилствени ислямистки актьори“, се е повишила през последната година, но увеличението на нивото не се дължи на знанието за конкретен план, каза тя.

Шведската армия е също повишават нивата на терористична заплаха за техните операции.

Прочетете повече:
Шведското посолство в Багдад е щурмувано от протестиращи
Докато протестите срещу изгарянето на Корана нарастват, Дания обмисля ограничаване

През юни Салван Момика, християнин, имигрирал от Ирак в Швеция, изгори Коран пред най-голямата джамия в Стокхолм в първия ден на мюсюлманския празник Байрам.

Миналия месец той организира още един протестира в Стокхолм, тъпчейки и ритайки Коран пред посолството на Ирак, въпреки че се въздържа да го изгори.

Изображение: Протестиращите от „Датските патриоти“ демонстрират пред посолството на Ирак в Копенхаген

Също така, „Датските патриоти“, крайнодясна група, подпалиха свещената книга пред посолството на Ирак в Копенхаген през юли.

През 2017 г. Швеция претърпя най-тежката си терористична атака в новата история, когато бяха убити петима души от узбекски търсещ убежище Рахмат Акилов, който се врече във вярност на Ислямска държава.

Той използва камион, за да повали пешеходци на оживена улица в Стокхолм.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР