Премиерът Тереза Мей тръгна на ужасна обиколка на страната в

...
Премиерът Тереза Мей тръгна на ужасна обиколка на страната в
Коментари Харесай

Тереза Мей започва обратното броене на дните

Премиерът Тереза Мей потегли на " ужасна " обиколка на страната в четвъртък, откакто Англия започва едногодишното назад преброяване до Brexit, търсейки единството на Обединеното кралство с приближаване напускането на Европейски Съюз. Това написа в собствен разбор организация France Presse, представена от БГНЕС.
Мей ще посети Шотландия, Англия, Северна Ирландия и Уелс по време на еднодневната си обиколка за да обезпечи поддръжката за държавната тактика за Brexit 12 месеца преди Британия да напусне Европейски Съюз на 29 март идната година.
Излизането от Съюза остава една изнервяща тематика във Англия, където някогашният министър-председател Тони Блеър влага старания за втори референдум като опция за изплъзване. " Днес, една година преди Англия да напусне Европейски Съюз и да стартира да обрисува нов курс в света, навестявам всичките четири народа на съюза, с цел да чуя от хората в нашата страна какво значи Brexit за тях “, сподели Мей преди пътуването си.
След посещаване в текстилна фабрика в Айршир, югозападна Шотландия, Мей ще пътува до Нюкасъл в Североизточна Англия, с цел да се срещне с група родители и дребни деца. Северна Ирландия ще бъде идната ѝ спирка за среща с фермери покрай Белфаст, преди да се срещне с уелски предприемачи в Бари. След това Мей ще се срещне с полска група на чай в Лондон за чай.
" Аз съм уверена, че когато напущаме Европейски Съюз и през идващите години ще укрепим връзките, които ни сплотяват ", сподели Мей. „ Имам цялостната отговорност за отбраната на честността на Обединеното кралство като цяло. След като възстановихме контрола над нашите закони, нашите граници и нашите пари и се възползвахме от опциите, предоставени от Brexit, Обединеното кралство ще процъфтява като мощна и обединена страна, която работи за всички, без значение дали сте дали своят вот „ Оставаме “ или „ Напускаме “, разяснява още английският министър-председател.


Припомняме, че при разтърсващ референдум на 23 юни 2016 година 52% от гласоподавателите в Обединеното кралство избраха Англия да напусне Европейския съюз. Повечето гласоподаватели в Англия и Уелс поддържаха излизането, до момента в който болшинствата в Шотландия и Северна Ирландия желаеха Англия да остане в Европейски Съюз.
Има напрежение сред Лондон и държавните управления в Единбург, Кардиф и Белфаст поради метода на водене на договарянията за Brexit от Мей. Шотландия и Уелс поддържаха предходната седмица закони, с цел да подсигуряват, че пълномощията, върнати от Брюксел, отиват в столиците им. Но Мей упорства, че децентрализираните администрации ще усилят своите пълномощия за взимане на решения вследствие на Brexit.
Друга конфликтна точка е ирландската граница, защото Англия напуща европейския обединен пазар и митническия съюз. Всички страни в договарянията по Brexit желаят да заобикалят налагането на инспекции на границата с Република Ирландия. Мей се съгласи с проекта на Брюксел да задържи Северна Ирландия в митническия съюз, в случай че не бъде открито по-добро решение.
Предложението обаче се счита за недопустимо от пробританската и подкрепяща Brexit Демократична юнионистка партия в провинцията, която поддържа консервативното държавно управление на малцинството на Мей в Народното събрание на Обединеното кралство.

Блеър, който беше министър председател на Англия от 1997 до 2007 година, счита, че Brexit е голяма стратегическа неточност и е водещ бранител на гласоподавателите. Блеър, който беше министър председател на Англия от 1997 до 2007 година, счита, че излизането от Съюза е голяма стратегическа неточност и е водещ бранител концепцията за предоставяне на нова опция за избор на гласоподавателите. Той съобщи, че откакто бъдат известни изискванията за излизането от Европейски Съюз, гласоподавателите би трябвало да имат опция да изберат дали избират участието в Европейски Съюз.
" Не е прекомерно късно, до момента в който не напуснем ", сподели някогашният водач на лейбъристите пред BBC. " Ще поддържаме този спор, до момента в който не забележим изискванията на новите връзки и тогава ще можем да решим дали тези условия са по-добри от това, което имаме в този момент ".

Онлайн изследване на ComRes на 2019 английски пълнолетни в понеделник и във вторник, оповестено във вестник Daily Express, откри, че 35% желаят втори референдум, до момента в който 65% - не. В същото време 44% обявиха, че дейностите от страна на държавното управление по договарянията за Brexit са били " изцяло комплицирани ".
В обява в таблоида външният министър Борис Джонсън, който беше отпред на формалната акция " Напускане “, съобщи, че след една година " Англия ще бъде отвън Европейския съюз и ще се ангажира още веднъж с останалата част от света. Като неукротим експресен трен, ние се насочваме към Brexit и, скъпи мои другари, не можем да пристигнем задоволително скоро ", написа той. По думите му " нашето национално пътешестване отвън Европейски Съюз е съвсем завършило - и се чака превъзходна гледка ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР