Премиерът Стефан Янев поиска от Тимерманс ЕК да разгледа бързо

...
Премиерът Стефан Янев поиска от Тимерманс ЕК да разгледа бързо
Коментари Харесай

Янев поиска от Тимерманс ЕК да разгледа бързо Плана ни

Премиерът Стефан Янев изиска от Тимерманс Европейска комисия да прегледа бързо Плана ни. Това стана по време на конференция " Зеленият преход - решения и провокации за България ". Акцент бе подложен върху Плана за възобновяване и резистентност.

В тази връзка заместник-председателят на Европейската комисия Тимерманс се ангажира, че в хода на прегледа и разбора на националния ПВУ ще бъде регистрирана характерната обстановка, в която страната ни се намира, както и провокациите, пред които е изправена.

По време на диалога министър председателят Янев поддържа визията, че солидарността следва да бъде главен принцип в границите на Европейски Съюз, само че в същото време акцентира нуждата от еластичност, тъй че да се намират най-правилните решения. В този подтекст Янев даде образец със комплицираната обстановка, в която се намира България и в подтекста на уговорките по осъществяването на " Зелената договорка ", и предвид на функционалностите, които се постанова да извършва кабинетът, които не са типични за длъжностен подобен . По отношение на идното съвещание на Европейския съвет, в границите на което водачите от Европейски Съюз ще обсъдят внезапното повишаване на цените на силата и ограниченията, които могат да бъдат да приложени в това отношение, министър председателят изрази очакване да се вземат гъвкави и осезаеми решения.
 Снимка 550367
Източник:

По време на полемиката Тимерманс обърна внимание на идната Конференция по Рамкова спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата - COP 26, която ще се организира в Глазгоу в интервала от 31 октомври до 12 ноември 2021 година и на която ще се слагат значими въпроси, имащи отношение към прехода и ограничението на въглеродните излъчвания.

В хода на диалога Янев обърна внимание на нуклеарната енергетика като значим съставен елемент в енергийния микс и резистентен фактор за създаване на нисковъглеродна енергийна система, наред с възобновимите източници.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР