Премиерът Скот Морисън се извини за коментар от по-рано тази

...
Премиерът Скот Морисън се извини за коментар от по-рано тази
Коментари Харесай

Премиерът Морисън се извини за думите си, че не е имало робство в Австралия

Премиерът Скот Морисън се извини за коментар от по-рано тази седмица , че " не е имало иго " в Австралия, откакто изявлението му провокира публично неодобрение и обвинявания, че не познава историята на страната, която ръководи, осведоми Си Ен Ен.

На конференция Морисън съобщи, че е имал поради обстоятелството, че първата австралийска колония в Нов Южен Уелс е основана без необятно прибягване до потребление на рабски труд.
 Скандал след изявление на премиера Морисън, че в Австралия не е имало иго
Скандал след изявление на премиера Морисън, че в Австралия не е имало иго

Защитавайки ролята на английския мореплавател капитан Кук в Австралия

" Моите мнения нямаха за цел да обидят и в случай че това се е случило, надълбоко скърбя и се оправдавам за това ", сподели той и добави, че буйно пази правата на локалните австралийци.

" Просто се пробвах да кажа, че Австралия, да, ние имаме проблеми в нашата история, ние ги признаваме, аз ги признавам, и ние би трябвало да ги разгадаем ", посочи министър-председателят.

Морисън направи коментара за робството по време на изявление, на което разиска митингите в Съединени американски щати и по света, а както и апели за унищожаване на скулптури на английския мореплавател Джеймс Кук.

Критиците на премиера се хванаха за изявлението му, че " няма иго в Австралия " в обществените мрежи , като обясниха дългата история на насилствен труд на континента. Много наказани са превозени в австралийски наказателни колонии, където са третирани като плебеи. Аборигените също са били употребявани за рабски труд десетилетия. Крадени са и деца от аборигенските общности, след което са търгувани за консерва конфитюр и са употребявани като плебеи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР