Премиерът Шиндзо Абе е първият лидер на Япония, който посети

...
Премиерът Шиндзо Абе е първият лидер на Япония, който посети
Коментари Харесай

Абе е първият премиер на Япония, посетил Дарвин след атаките през ВСВ

Премиерът Шиндзо Абе е първият водач на Япония, който посети австралийския град Дарвин от Втората международна война , когато градът беше бомбардиран от японските сили, оповестява " Ройтерс ".

По време на визитата Абе акцентира силата на съюза сред Австралия и Япония.

Абе и австралийският му сътрудник Скот Морисън поставиха венци пред монумент в града преди да почетат с минута безмълвие починалите по време на войната.

Днес признаваме нашата история и почитаме саможертвата ни, само че е значимо да се означи, че ние в допълнение укрепихме нашите връзки като положителни другари и огромни сътрудници, разгласи Морисън.

 Снимка 389866
Източник:

Ние признаваме, че нашите специфични стратегически връзки са основани освен на надълбоко споделени полезности и ползи, само че и на нашата дълбока религия, добави министър председателят на Австралия.

Лидерите на двете страни потвърдиха стратегическите си връзки и си дадоха обещание да влагат в инфраструктура в района и да се борят с растящото въздействие на Китай. Двамата министър председатели също по този начин се ангажират за свободна търговия и за нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров.

" Поднасям моите съболезнования в памет на всички починали бойци ", съобщи Абе и благодари за положените старания Япония и Австралия да се помирят и да се трансфорат в специфични стратегически сътрудници.

Два месеца след японската офанзива против американската база Пърл Харбър през декември 1941 година, японските Военновъздушни сили стартират да бомбардират северния австралийски пристанищен град - първият международен спор, достигнал австралийска земя.

При първите две бомбардировки на 19 февруари 1942 година умират към 250 души. Унищожени са кораби, самолети, гражданска и военна инфраструктура. До ноември 1943 година са осъществени още 62 японски офанзиви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР