Премиерът се включи от белгийската столица в коментарите по повод

...
Премиерът се включи от белгийската столица в коментарите по повод
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Внимателно ще проследя имотните сделки


Премиерът се включи от белгийската столица в мненията във връзка първокласния неподвижен парцел на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и парцелите на видни представители на ГЕРБ, които провокираха сериозен спор у нас и в които присъединяване взе и президентът Румен Радев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Сезирани са и прокуратурата, и КОНПИ да се произнесат. Ще изчакам малко време, тъй като виждам едни водачи на партии вземат за 200 лв. квадрата, други за 1200. Единият взел един милион от КТБ, на другия – на Вежди Рашидов, му откраднали милион от КТБ, и поставени на една повърхност. Нещата не са едни и същи, разяснява Борисов.

Мога единствено да уверя, че ГЕРБ постоянно са взимали верни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни оправдава. Това, че там да вземеш дружество или апартамент, е нещо нормално… Свикнали сме на всевъзможни корупционни схеми, нагледали сме се, въпросът е ГЕРБ прави ли по този начин. Това е тежкият, честен въпрос, сподели министър председателят.

Според Бойко Борисов преди изборите всичко е доста добре планувано.

Цветанов също би трябвало да си направи изводите от кое място пристигна тази офанзива и по това време. При състояние, че имаш два жилището – хубави, за които към този момент си ял пердах, сподели Борисов.

Но това отново не ни оправдава. Няма да приказваме дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са дребни деца. Мъчно ми е, че направиха толкоз положителни неща, а този скандал в този момент ни удря, сподели още Борисов.

Яд ме е, толкоз положителни неща вършим, че просто ни отива силата – по този начин, всеки ден. Вчера Министерският съвет отпусна 53 млн. лева за великденски надбавки за пенсионерите. Представете си вест, която пускате – държавното управление отхвърли или няма да има великденски надбавки, обърна се министър председателят Борисов към представителите на медиите.

Той уточни, че интензивно се работи и по въпроса с възнагражденията на медицинските експерти. След като оправихме дребните лечебни заведения, общинските лечебни заведения, упълномощил съм на министър Ананиев – 2 седмици най-много, да ми поправи методиката за възнагражденията на медицинските експерти. Защото даваме големи пари в опазването на здравето, единствено че шефовете на лечебните заведения си дават ДМС-та и парите не стигат до сестрите. Да ми направи методика, в случай че би трябвало ще доплатим, само че това би трябвало да се случи. Трябва да са удовлетворени. Така че и това сме правили през днешния ден, сподели още министър-председателят.

Преди началото на работната сесия на Европейския съвет във формат ЕС-27, който ще заседава по член 50, Бойко Борисов сподели: Темата „ Брекзит “ касае десетки хиляди български жители и не малко англичани, които живеят в България. Изключително угрижен съм от това, което се случва. Времето изтича. Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем и е цялостна неизясненост.

Не виждам по какъв начин това, което желае Англия до 30 юни, може да се поддържа. Това значи, че техните евродепутати би трябвало да вървят на предизборна акция, да пропагандират за Европейския съюз и какво ще пазят в Европейски Съюз, сподели Борисов и акцентира, че в случай че има пролонгация – тя би трябвало да бъде къса.

По тематиката за разглеждането на пакета „ Мобилност “ от Европейския парламент министър председателят Борисов разяснява, че българското държавно управление и представителите на страната в Екологичен потенциал ще продължат с напъните си против приемането на разпоредбите, ощетяващи транспортните служащи, освен в България, само че и в други европейски страни.

Днес приказвах и с Таяни, социалистите и либералите гласоподават пакетът да влезе за разглеждане. Извънредно, макар, че са нарушени някои от разпоредбите. В България те приказват друго, а през днешния ден техните партии тук направиха това, разяснява министър-председателят.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР