Премиерът се съгласи в Борисов, че ротацията не е на

...
Премиерът се съгласи в Борисов, че ротацията не е на
Коментари Харесай

Денков: Време е с Борисов да започнем да си говорим директно, а не през медиите

Премиерът се съгласи в Борисов, че ротацията не е непременно
ГЕРБ от една желае зам.-министри, не подава, а след това почва да подлага на критика за какво няма техен зам.-министър. Това е част от опита да се дистанцират, когато им е неизгодно и да си припишат актив, когато им е комфортно

Отдавна не сме имали среща. Добре е да почнем да си приказваме непосредствено, а не през медиите. Разговорите през медиите са нещо много нездравословно. Това разяснява на брифинг в Народно събрание министър председателят Николай Денков откакто минути по-рано Бойко Борисов съобщи, че е получил есемес с искане да се видят.

Премиерът съобщи, че има тематики - диалози за ротацията, оценка за министрите и значими тематики за Българи. " Мога да му опиша повече за Европейския съвет през вчерашния ден ", добави той

След като Борисов като министър-председател е пътувал до Съединени американски щати, е естествено и Денков да го направи, разяснява министър председателят другата тематика, застанала сред двамата през последните дни. " Няма да отида на пътешестване, което не си коства. Работил съм там, имам доста другари, само че отивам не да ги видя, а да извърша отговорностите си като министър председател ", сподели Денков.

Той се съгласи с думите на Борисов, че ротацията не е непременно. " Тя ще се случи и би трябвало да стане като има ясна гаранция, че ще продължим работа по управническата стратегия и е ясно, че ще се развиваме като проевропейска страна, която се бори за увеличение на приходите и понижаване на неравенствата. Това са задачите, за които се борихме. Ако можем да ги осъществяваме, ще има ротация, в случай че не - няма да има ", отсече Денков.

А за възможните рокади бе безапелационен: Няма закрепен състав на Министерски съвет. Едва откакто има единодушие, ще бъдат оповестени имената и функционалността.

" Лесно е да се вършат квалификации, да се насочат рецензии, по тази причина през цялото време споделих, че оценката на министрите ще е на база на осъществяване на тяхната стратегия. Комуникацията на министрите с медиите също има значение, това ще е част от полемиката, само че е по-малважно от общата задача за осъществяване на управническата стратегия. Изпълнението й е много положително ", удовлетворен е премиерът 

На въпрос за разкритата корупционна скица в спортното министерство Денков сподели: " Нямам терзания във връзка с интегритета на министъра спорта, нямам и по повод заместниците му. Тази корупционна скица, която бе хваната, се отнася за лица, назначавани преди този екип. Те вършат всичко допустимо да бъде разчистено министерството. Това е в техните права ".

" Интересно е друго - някогашният министър председател Борисов подмятна, че няма зам.-министри на ГЕРБ. Има и други, само че това е образец - има място, което държим свободно да предложат заместник-министър. Но те не са предложили. Ето образец, че ГЕРБ от една желае зам.-министри, не подава, а след това почва да подлага на критика за какво няма техен зам.-министър. Това е част от опита да се дистанцират, когато им е неизгодно и да си припишат актив, когато им е комфортно ", съобщи Денков. И настоя, че всеки има право да предлага хора, които ще бъдат оценени, Ако са с подобаващи качества - могат да бъдат назначени.

Денков отбрани и Кирил Петков за срещата му със Спас Русев - в случай че е желал да крие нещо нямаше да направи среща на това място. Дали има връзка сред срещата и решенията на Конституционен съд Денков не знае, тъй като не е участва. А на офанзивата от Бойко Борисов за какво не са сменили регулаторите в постоянния кабинет на Петков, той подсети, че няколко партии в Народното събрание свалили тяхното постоянно държавно управление.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР