Премиерът предупреди, че набелязаните мерки ще отнемат време, тъй като

...
Премиерът предупреди, че набелязаните мерки ще отнемат време, тъй като
Коментари Харесай

Денков иска по-кратък срок за излизане на кръвните проби за алкохол и дрога на шофьорите

Премиерът предизвести, че набелязаните ограничения ще лишават време, защото апаратурата за лабораториите е скъпа и трябват публични поръчки
През последните години терминът „ война по пътищата “ закупи необятна приложимост. За страдание България е на едно от челните места по брой убити и ранени на пътя след тези катастрофи.

Решението на Народното събрание да се лишават транспортните средства, с които са осъществени нарушавания след приложимост на алкохол или на наркотични субстанции, е стъпка в вярната посока, съобщи министър председателят Николай Денков при започване на днешното седмично държавно управление съвещание. 

Той увери, че кабинетът ще направи всичко допустимо новите ограничения да бъдат въведени в практиката и да понижат рисковете от произшествия. 

„ Особено значимо е да се редуцира срокът за приемане на резултати след взимане на кръвни проби. Вече организираме, взаимно с Министерството на вътрешните работи и с другите институции, закупуването на нова инсталация, подготовката на експерти и организирането на лаборатории в страната. Целта е тези проби да излизат като резултати в границите на до една седмица, каквато би била положителната процедура. От в този момент споделям, че това ще отнеме време, защото би трябвало да се набави нова и скъпа инсталация, а това става с избрани процедури “, заяви министър председателят Денков. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР