Премиерът посочи, че главният прокурор Иван Гешев не е в

...
Премиерът посочи, че главният прокурор Иван Гешев не е в
Коментари Харесай

Кирил Петков след разпита: Срокове не мога да давам, но очак...

Премиерът уточни, че основният прокурор Иван Гешев не е в предоставения лист с 19 имена

" Очаквам институциите да си свършат работата. Обществото чака правдивост и прокуратурата да си прави работата. И всички ние имаме огромни въпросителни дали това се е случвало до този миг и дали Главният прокурор е направил всичко, с цел да се стигне до това равнище на правдивост, което чакаме. Има периоди, само че чакам да се занимават с проблеми, които са свързани с корупция. Обществото се интересува и всички имаме потребност от правдивост ".

Това съобщи министър председателят Кирил Петков след близо двучасов разпит във Висшата касационна прокуратура.



Той е бил разпитван от двама прокурори, на които е показал листата с 19 имена с обществена информация, че вероятно са направили корупционни и незаконни дейности.

По думите му, досега не е имало министър-председател, който да се е изказал по някое от имената в листата, който съобщи на прокурорите. В него преди дни Петков включи Таки, Илко Желязков, Петър Петров, прочут като Петьо Еврото, както и аферата " Барселонагейт " и абсурда с кюлчетата и пачките, снимани в чекмедже в спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.

" Това, което всички би трябвало да забележим е, че никой няма над закона. Много държа на разделянето на управляващите. Аз не мога да слагам периоди. Очаквам да си правят работата и да се занимават с проблеми от голямо публично значение - свързани с корупция и така нататък Не мога да кажа кой е отговорен и кой не, само че мога да кажа, че всички се нуждаем от правдивост ", добави министър-председателят, написа dnes.dir.bg.

Петков уточни, че основният прокурор Иван Гешев не е в предоставения лист с 19 имена.

" Моята рецензия и тази на " Продължаваме промяната " е, че не сме удовлетворени от него като осъществена последна активност като основен прокурор. Цялото общество би се радвало да получи оставка ", посочи министър председателят.

В 15 ч. на разпит е призована и Лена Бориславова - шеф на кабинета му, която също е участвала на срещата с Гешев.

Свързани вести Премиерът на разпит: Носи лист с 19 имена на прокуратурата ВИДЕО
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР