Премиерът обяви пред министрите какви спешния решения трябва да вземат

...
Премиерът обяви пред министрите какви спешния решения трябва да вземат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имаме три сериозни казуса за решаване днес - ковид, пенсии и тока

Премиерът разгласи пред министрите какви незабавния решения би трябвало да вземат на последното съвещание на Министерски съвет за 2021 година.

Имаме три съществени проблема, които би трябвало да решим през днешния ден - енергийната рецесия, коронавирус рецесията и пенсиите на възрастните хора. Това сподели преди началото на последното за годината държавно съвещание министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Трябва да отделим спомагателен бюджет, с цел да може да премахме голямата тежест, която заплашва и бизнеса, и енергоразпределителните сдружения, и евентуално крайните цени за бита. Трябва да вземем съответни ограничения по съответни бюджети, тъй че да премахнем осезаемия риск за цяла България, акцентира Петков.

Второ, би трябвало да се фокусиране върху коронавирус рецесията. Омикрон безусловно чука на вратата, имаме седмици - 2 или 3, преди следващата вълна, която ще пристигна. Затова би трябвало да сме подготвени с оптималната стратегия за имунизация и с действен проект за понижаване на риска върху здравнатра система, съобщи Петков и като трети приоритет сложи грижата за възрастните хора.

Пенсионерите би трябвало да са сигурни, че ще получат най-малко пенсията, която и до в този момент, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР