Леонид Волков, близък съюзник на покойния руски опозиционен лидер Алексей

...
Леонид Волков, близък съюзник на покойния руски опозиционен лидер Алексей
Коментари Харесай

Близък съюзник на Навални: Няма да се откажа да се боря с Путин

Леонид Волков, непосредствен съдружник на починалия съветски опозиционен водач Алексей Навални, даде обещание в изявление за Би Би Си " в никакъв случай да не се отхвърля " да се бори против Владимир Путин, макар че неотдавна беше атакуван пред неговия дом.

Навални умря в арктическа наказателна колония през февруари, за което Волков упрекна директно съветския президент Путин.

През март Волков беше атакуван с чук пред дома си в Литва, където живее в заточение, и за малко беше признат в болница. В първото си телевизионно изявление след нападението Волков сподели през днешния ден за Би Би Си, че Навални " е помолил съдружниците си в никакъв случай да не се отхвърлят и да продължат работата си да победят Путин и да изградят мечтаната красива Русия на бъдещето ".

Волков назова Навални " страховит човек, вдъхновяваща персона, същински воин и необикновен и доста кадърен политически водач ".

Той сподели, че гибелта му е " отворена рана в сърцата " и не може да бъде сменен. Но задачата на опозиционното придвижване в този момент е да поддържа брачната половинка на Навални - Юлия, като нов " харизматичен водач ", добави Волков, предава БНР. 

Леонид Волков  е работил като някогашен шеф на кабинета на починалия водач и като ръководител на неговия Фонд за битка с корупцията до 2023 година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР