Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка, ако точките

...
Премиерът Николай Денков заяви, че би подал оставка, ако точките
Коментари Харесай

Извънредно! Премиерът акад. Денков готов да подаде оставка случи ли се това

Премиерът Николай Денков съобщи, че би подал оставка, в случай че точките от съглашението с протестиращите енергетици не бъдат изпълнени. Това стана на петия час от началото на срещата в Народното събрание с представители на протестиращите енергетици и миньори и се чува във видео, оповестено в обществените мрежи от депутата от „ Възраждане “ Цончо Ганев.
Изявлението на Денков пристигна в отговор на предложение на синдикалист в документа да се запише категорично, че в случай че уговорките в съглашението не бъдат изпълнени, държавното управление ще подаде оставка:
„ Моля, запишете в документа като точка 10, че в случай че всички тези точки не бъдат спазени, държавното управление ви ще подаде оставка и ще се ангажират, допускам, сътрудниците да го подпишат “.
„ Няма да го впиша в съглашението, в случай че тези точки не бъдат изпълнени, отново споделям – като се изключи тези, които опонират на европейските регламенти, аз ще си подам оставка “.
Министерството на енергетиката и депутати прецизират съглашението със синдикатите по настояванията на протестиращите миньори и енергетици. По неофициална информация диалозите са минали в работен формат и даже е завършен план на общ документ в осем точки.
Той беше оповестен във фейсбук профила на депутата от „ Възражане “ Искра Михайлова, която по-рано пусна и живо лъчение от другояче закритата среща.
По информация на БНР е образувана работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите проблеми. Те упорстват България да изтегли проектите за обективен преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил от Европейската комисия и да ги предоговори.
Днешното съвещанието на Министерския съвет, в началото планувано за 17 часа, беше пренасрочено за час по-късно – с цел да може диалозите да продължат.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР