Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността

...
Премиерът Николай Денков свиква извънредно заседание на Съвета по сигурността
Коментари Харесай

Премиерът свиква Съвета по сигурността към МС заради проектозакон, внесен от Делян Добрев

Премиерът Николай Денков привиква изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет поради новия проектозакон за анулация на дерогацията за вноса на съветски нефт, заяви държавната осведомителна работа.

Извънредното съвещание на Съвета по сигурността е планувано за 16 ноември, четвъртък, в 8:00 ч сутринта. За присъединяване в него са поканени и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, ръководителите на комисиите в Народното събрание по енергетика - Делян Добрев, по външна политика - Бойко Борисов, по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и еврозоната - Кирил Петков, и по икономическата политика и нововъведенията - Хамид Хамид.
Делян Добрев е внесъл ново предложение за анулация на дерогацията на " Лукойл "

Целта е да бъде направена оценка на последствията и рисковете за националната сигурност при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставеното от Европейския съюз изключение от глобите против Русия рафинерията в Бургас да може да преработва съветски петрол до края на идната година.

Новият проектозакон беше импортиран в петък в Народното събрание от Делян Добрев от ГЕРБ и планува при възможното му приемане анулация на дерогацията в 3-дневен период.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР