Премиерът Николай Денков, подобно на много други българи, също имаше

...
Премиерът Николай Денков, подобно на много други българи, също имаше
Коментари Харесай

Всички на машина, само Нинова и Борисов – на хартия: Как гласуваха политиците?

Премиерът Николай Денков , сходно на доста други българи, също имаше проблем с машинния избор. Все отново той съумя да упражни правото си на глас с електронно устройство.

„ Тези проблеми, които виждаме, са резултат от недобрата съгласуваност сред институциите. Тук отговорността е на ЦИК. Очевидно като свършат изборите би трябвало ясно да се сложи въпроса по какъв начин връщаме доверието в изборния развой “, съобщи акад. Денков.

Надявам се, че след тези избори ще бъде изработен изчерпателен разбор на всичко, което се случи, с цел да не се повтаря, сподели той

Президентът Румен Радев също даде вота си на машина. „ Днес желая да прикани всички жители да не позволяват по никакъв метод да бъдат изолирани от изборния развой. Напротив - от нашия избор зависи бъдещето на нашето обитаемо място и бъдещето на България “, сподели той.

Време е за разбори на изборния развой , уточни от своя страна вицепрезидентът Илияна Йотова, която също гласоподава с машина. „ Хората са разочаровани. Те бяха на митингите и видяха, че каквито и послания да бяха изведени тогава на дневен ред, в последна сметка това няма значение, тъй като и най-големите съперници си стиснаха ръцете в това да вземат властта “, сподели тя.

Вицепрезидентът съобщи, че следва да се видят резултатите от инспекцията, обвързвана с ръководителя на ДАНС

Кирил Петков също избра машината и прикани да се гласоподава не с носталгия, а за бъдещето. „ Аз през днешния ден имам вяра на софиянци, имам вяра на нашия град и мисля, че няма вид, в който софиянци да не изберат бъдещето за една европейска столица “, уточни Петков.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова избра да гласоподава в късния следобяд и то на хартиена бюлетина. „ Гласувах за чиста, подредена и сигурна София, за обществена община, за това както хората от крайните квартали, по този начин и тези от центъра да имат идентични условя за живот “, съобщи Нинова. След това призна, че „ политиците също имат виновност за ниската изборна интензивност “. 

В по-ранните часове са постъпили всеобщо сигнали, че някои секции са се забавили с отварянето

„ Трябва да има работещи хора. „ Възраждане “ дава тази опция освен във Варна, а в цяла България “, съобщи откакто упражни правото си на глас Костадин Костадинов. Той прикани всички българи да излязат и да гласоподават. „ Въпросът е не дали ще има изключителни парламентарни избори, а по кое време “, добави той.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов упражни правото си на избор в 93 СУ „ Александър Теодоров – Балан “ в столичния квартал „ Гео Милев “. „ Сигурно, комфортно, гарантиращо гласа ми “, разказа той гласуването с машината. „ Очевидно при тази война, която беше извършена против машинното гласоподаване, въпреки всичко жителите се доверяват на електроните устройства. Сигурен съм, че тъкмо това ще забележим през днешния ден “, сподели още Христо Иванов. 

От „ Сиела Норма “ разясниха, че от ЦИК са избрали несъответствуващ тип хартия

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов , сходно на Корнелия Ниново, също гласоподава на хартия. „ Гледах по какъв начин Денков през днешния ден се върти към машината, не желаех и аз да наподобявам по този начин комичен. Взех моливчето, нарисувах си чертичките. Не разгадавам на никаква техника “, сподели той и посочи, че доста пъти е дал своя вот с машина, само че през днешния ден не го е направил, тъй като е гледал по какъв начин те се чупят.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР