Премиерът Николай Денков отговори на възраженията на Съвета за електронни

...
Премиерът Николай Денков отговори на възраженията на Съвета за електронни
Коментари Харесай

Денков: Крайно време е СЕМ да види какво може да направи срещу дезинформацията

Премиерът Николай Денков отговори на възраженията на Съвета за електронни медии, във връзка вчерашния му коментар, че регулаторът не си прави работата във връзка с дезинформацията. 

" Това, което виждам през последните 2 месеца - че доста от проблемите, с които са сблъскваме, са резултат от феномена на необятно затворените очи. Крайно време е Съвет за електронни медии да се опита да види какво може да направи, с цел да се оправи с проблемите за дезинформацията, хибридните офанзиви, неспазване на етичните правила, а не да изяснява какво не може да направи. Те биха могли да предизвикват полемика по тази тематика, да поканят публицисти, които са свързани с етиката, академични преподаватели. Има неща, които могат да създадат ", разяснява министър председателят, на брифинг в Министерския съвет след заседание на Координационното звено по Механизма за взаимна работа на институциите по обгръщане, включване и попречване на отпадането от просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. 

По-рано през днешния ден Съветът за електронни медии разгласи, че намира за неприемливи оценките и внушенията, направени от министър-председателя, по адрес на медийния регулатор, отправени по време на излъчен онлайн на страницата на Министерски съвет във Facebook диалог с медии и жители.  
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР