Премиерът Николай Денков очаква политическите атаки към министрите да продължат

...
Премиерът Николай Денков очаква политическите атаки към министрите да продължат
Коментари Харесай

Преди ротацията през март: Премиерът очаква политическите атаки към министрите да продължат

Премиерът Николай Денков чака политическите офанзиви към министрите да продължат до ротацията през март. Днес той отбрани министъра на защитата и изясни, че решенията кой да бъде заменен след два месеца ще се взимат от него и бъдещия министър председател Мария Габриел.

Организацията е според държавния протокол и не е променяна над 20 години, дадоха отговор от МО

Ден откакто ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че министърът на защитата Тодор Тагарев е „ евроатлантик единствено на думи “ и го прикани да понесе отговорност за „ гафа “ с непоканените депутати на водосвета за Богоявление, министър председателят отговори:

„ На министъра не му е работа да се занимава с изпращане на предложения, тъй че политическата офанзива против министър Тагарев няма общо с грешката на индивида. България през предходната година направи извънредно значими крачки за рационализация на армията си и министър Тагарев има основна позитивна роля за реализацията на тези крачки “, сподели Николай Денков.  

През 2024 година може да стартираме процедура за придобиване на зенитно-ракетни системи, сподели военният министър

Служителката, виновна за изпращането на поканите, би трябвало да е подала оставката си през днешния ден. От Министерство на защитата не дадоха повече детайлности. А министър председателят съобщи: до ротацията с Мария Габриел през март чака още политически офанзиви против министри.

„ Атаки ще има и това което е значимо да гледаме всеки какво е приключил всъщност и чак тогава да започваме диалогът кой се е справил и кой не. Смяната на министрите ще става единствено в случай че ние двамата, с бъдещия министър председател - Габриел, сме съгласни, че индивидът би трябвало да бъде заменен “, сподели Денков.

Въпрос на политически решения е кой министър ще бъде заменен и кой не, съобщи министърът на стопанската система. Преди дни източници на bTV разкриха, че той може да се раздели с поста си след ротацията.

Той разяснява и претекстовете на президента да нападна измененията в Конституцията

„ Тези полемики ще се водят на равнище министър ръководител - заместник-министър ръководител и водачите на политическите партии “, сподели Богдан Богданов.

Министерство на стопанската система влиза амбициозно в новата година с планове за преструктуриране или даже закриване на Държавната консолидационна компания, която през последните години на няколко пъти стана причина за политически престрелки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР