Премиерът Николай Денков коментира публично случващото се в българския футбол

...
Премиерът Николай Денков коментира публично случващото се в българския футбол
Коментари Харесай

Денков: Футболът върви надолу, БФС носи отоговорността, трябва промяна

Премиерът Николай Денков разяснява обществено протичащото се в българския футбол и БФС. Той съобщи, че футболът върви надолу, БФС носи отговорност, митингите против съюза имат основания и когато една система не върви - би трябвало да се търси смяна. Денков посочи, че се изрича като жител, тъй като страната не може да се меси в спортните федерации.

" Няма да пропусна да отбележа, че до тази ситуаци се стига, защото българският футбол през последните години върви настойчиво и стабилно надолу. Време е БФС да си даде сметка, че носи отговорност за това. Протестите имат съображение, трябва да се промени нещо.

Държавата няма право да се намеси директно във федрациите, само че аз като гражднанин бих споделил,че имам право, когато виждам, че една система не върви добре, да слага въпроса, че би трябвало да се търси смяна ", каза Денков пред публицисти в Министерския съвет.

По отношение на организацията на самия мач той разяснява, че тя тече посредством преписка межди БФС и УЕФА.

" Държавата няма директни права да се включва в този развой - тук или там би трябвало да се случи мачът. БФС и УЕФА са стигнали до решение, ние би трябвало да им помогнем да го осъществят ", сподели още Денков.

Вече има работна група сред Министерство на вътрешните работи, Столична дирекция на вътрешните работи и БФС, която разисква всички ограничения, тъй като въпреки да няма да има фенове е допустимо да има напрежение към стадиона. Денков сподели, че Министерство на вътрешните работи ще даде на следващия ден брифинг по тематиката.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР