Премиерът Николай Денков изрази безпокойство от рязкото отклонение от договорената

...
Премиерът Николай Денков изрази безпокойство от рязкото отклонение от договорената
Коментари Харесай

Ново 20! Денков: Всички назначения правя с ГЕРБ!

Премиерът Николай Денков изрази безпокойствие от внезапното отклоняване от контрактуваната законодателна стратегия и изрази вяра, че парламентарните групи, подкрепящи кабинета, ще се върнат към нея.

Това той направи, откакто тази заран ПП-ДБ, мандатонолителят му, отхвърли да влезе в пленарна зала, афектирани на метода на избор на шефове на държавните регулатори – Българска народна банка, Сметната палата и НЗОК.

Споде Денков всички министри и назначени до момента заместник-министри са съгласувани с вицепремиера Мария Габриел и ГЕРБ-СДС. Затова назначенията стават по-бавно, сподели той в коридорите на Народното събрание.

Точно противоположното обаче съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов през вчерашния ден и го повтори през днешния ден.

Според Борисов, Политическа партия и Демократична България си назначават единствено техни хора и по министерства и по държавни организации и в службите, а в този момент желали да сложат ръка и на регулаторите.

Денков очаквал обаче по същата процедура да се изберали и регионалните шефове.

По думите на премиера това бил механизъм за намиране на консенсусни лица, който досега водел до триумф, и прекъсването му създавало голям риск да се разпадне цялата конструкция на ръководство.

Министър-председателят прикани народните представители от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ да се върнат към единодушието и във връзка с планувания ръб, в границите на който да се разискват номинациите за регулаторните органи, тъй че да се подсигурява тяхната висока експертиза.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР