Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел дойдоха в Народното

...
Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел дойдоха в Народното
Коментари Харесай

Габриел и Денков под обстрела на свои и опозиция

Премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел пристигнаха в Народното събрание за постоянния блицконрол. Наложи им се да дават отговор на рецензиите на опозицията.

Досега и в идващите месеци не се планува смяна в режима за предпазване на отработено нуклеарно гориво . Това съобщи министър председателят Николай Денков по време на блицконрола. Обсъжда се с Франция, Финландия каква е вероятната технология за дълготрайно предпазване на нуклеарни боклуци. От " Възраждане " се заядоха с него, откакто върви толкоз постоянно в Украйна, за какво не е сложил тематиката точно там да се съхранява нашето отработено нуклеарно гориво. Украинците нямало да го усетят, съгласно Йордан Тодоров. Какво да ви давам отговор, репликира Николай Денков на този въпрос.

Корнелия Нинова пък захапа външния министър Мария Габриел за сполучливото депортиране на нарушители. Превръщате България в някаква наказателна колония, в която Европа връща нарушители, притеснява се водачът на Българска социалистическа партия. Корнелия Нинова я упрекна, че е отстъпила от националния интерес и е разрешила непълен Шенген. Мария Габриел даде обещание да ревизира дали у нас се връщат нарушители, само че тематиката била в компетенциите на Министерство на вътрешните работи. Тя сложи акцент върху присъединяване на " Фронтекс ". Габриел не се съгласи, че сме се провалили за Шенген и съобщи, че 12 години не сме допускани до шенгенското пространство.

" Фронтекс " праща още стотици чиновници по границата ни

Европейската организация ни поддържа и за сухопътен Шенген

За Тошко Йорданов външният министър се държала като сапун, който се пързаля в банята и поддържа терзанията на Нинова.

Габриел сподели, че се стреми България да бъде благонадежден сътрудник на Европейски Съюз, който отстоява позициите си.

Независимият народен представител Радостин Василев се заинтересува от битката с корупцията. Корупцията се бори с работеща правосъдна система, сподели Николай Денков.

Христо Гаджев пък изиска пояснение  Николай Денков увери малко: " Ще свършим работа. " Центровете за бежанци са запълнени на 54% , стана ясно още от коментара на премиера, а преди 2 месеца са били на 70%.

Борислав Гуцанов посъветва Денков да се занимава с химия и да остави енергетиката.
 Държавната лаборатория на Обновена
Държавната лаборатория на " Капитан Андреево " проработи

Това е решителна стъпка за връщането на контрола на нашите граници в ръцете на държавата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР