Премиерът Николай Денков и министър-председателят на Косово Албин Курти проведоха

...
Премиерът Николай Денков и министър-председателят на Косово Албин Курти проведоха
Коментари Харесай

135 българи са инвестирали близо 6 милиона евро в Косово

Премиерът Николай Денков и министър-председателят на Косово Албин Курти организираха двустранна среща в границите на 18-ия Стратегически конгрес в словенския град Блед една седмица след общата среща на водачите на Западните Балкани в Атина , съобщи КосоваПрес.

В прессъобщение, представено от организацията, се показва, че българският министър председател е получил покана от косовския си сътрудник да посети Косово в близко бъдеще.

На първата двустранна среща сред Денков и Курти косовският министър председател е благодарил на българския си сътрудник за непрекъснатата поддръжка на България към Косово още от 1999 година във всички етапи на построяването на страната, както и за поддръжката за участието на Косово в интернационалните организации, показва косовската организация.

Двамата министър председатели са разискали двустранните връзки сред България и Косово и усъвършенстването на капацитета за съдействие, изключително в региона на стопанската система. 

„ Броят на българските вложители в Косово е близо 135 с вложения за близо шест милиона евро , разпределени в няколко бранша като тези на търговията и услугите, туризма, предприемачеството, осведомителните технологии и превоза “, се споделя още в прессъобщението.

Курти е уведомил Денков за икономическия и либерален прогрес на Косово, главните достижения на ръководството, промените в региона на върховенството на закона и битката с корупцията.

Участие в срещата са взели още посланикът на Косово в Словения Валдет Садику, ръководителят на парламентарната комисия по външна политика Арбъреша Крюезиу Хюсени и политическият консултант на министър-председателя на Косово Йетон Зулфай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР