Премиерът Николай Денков е освободил заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков,

...
Премиерът Николай Денков е освободил заместник-министъра на здравеопазването Бойко Пенков,
Коментари Харесай

Денков уволни зам. здравния министър Бойко Пенков

Премиерът Николай Денков е освободил заместник-министъра на опазването на здравето Бойко Пенков, оповестиха във вторник от Министерския съвет. 

 Решението е взето " поради мудни темпове на работа, които излагат на риск осъществяването на значими ограничения в областта на опазването на здравето, заложени в управническата стратегия ", прецизират оттова, без да показват кои тъкмо ограничения са забавени.

Това беше четвъртото предопределение на Пенков като зам. здравен министър. Беше на същия пост в кабинета на Пламен Орешарски, в служебното правителство на Георги Близнашки и в кабинета " Борисов 2 ". Пенков е бил и медицински шеф на Университетската болница по белодробни заболявания, както и шеф на УМБАЛ „ Софиямед “. Той е и вторият шеф на НЗОК в зората на нейното основаване при Илко Семерджиев като министър - 2000-2001 година

В настоящето си предопределение като зам.-министър Пенков отговаряше за дирекциите „ Електронно опазване на здравето “ и „ Лечебни действия “ като се изключи отдел „ Образование и подготовка “, както и за активността в отделите „ Търговски сдружения “ и „ Управление на собствеността “ в дирекция „ Търговски сдружения и благосъстоятелност “. Контролираше и работата на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “, Центровете за незабавна здравна помощ и Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, държавните психиатрични лечебни заведения, Националния център по трансфузионна хематология, Центровете за сложно обслужване на деца с увреждания и хронични болести, Центъра за асистирана репродукция, Националната експертна лекарска комисия и Регионалните здравни инспекции във връзка с функционалностите в региона на медицинските действия.

Заповедта на министър-председателя влиза в действие от през днешния ден.

Здравният министър проф. Христо Хинков все още остава с двама заместници - Михаил Околийски и проф. Илко Гетов.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР