Премиерът Николай Денков даде брифинг след съвещанието с директорите на

...
Премиерът Николай Денков даде брифинг след съвещанието с директорите на
Коментари Харесай

Денков: Изглежда, че Алексей Петров не се е чувствал застрашен напоследък. Охраната му не е била от професионалисти

Премиерът Николай Денков даде брифинг след съвещанието с шефовете на службите след поредицата от произшествия в страната.

" Това, което установихме за момента, е, че няма връзка сред другите убийства, които се разясняват най-вече в медиите. Няма за момента никаква диря, която да демонстрира, че те са свързани по някакъв метод ", стартира той.

" По отношението на Алексей Петров - има прекалено много разнообразни линии, свързани с неговите позиции в ДАНС, по отношение на бизнес ползи, по отношение на избрани закононарушения, които са се случвали през годините. Така че могат да бъдат дефинирани и сега се изследват разнообразни вероятни претекстове за това закононарушение. Включително и опция за възмездие. Това, което прави усещане от цялата информация, е, че самият Петров не се е чувствал заплашен през последния интервал. Ходил е без защита на разнообразни места. Самата защита към него не е от експерти, които биха могли да го предпазят от някакво проведено нападение. Защо е по този начин, занапред ще се опитам да разберем ", сподели Денков.

" Има няколко съответни следи, по които се работи. Колегите дават информация, само че те сега не могат да бъдат показани обществено, защото са част от следствената работа ", добави министър председателят.

" Това, което е по-важно, са ограниченията, които обсъдихме за да избегнем последващи закононарушения. Изключително значимо е институциите да ускорят и да обогатят обмена на информация между тях. Основно Министерство на вътрешните работи, службите и прокуратурата, които работят дружно по следствието. Миналият петък Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са сключили съглашение за един координационен механизъм за продан на информация и взаимна активност, който е обвързван с наркотрафика и проблемите с трафика на мигранти. Това, което се договорихме през днешния ден, е министър Стоянов да влезе по отношение на прокуратурата и да бъде уголемен обсега на това съглашение, тъй че в него да влязат още закононарушенията против личността и битката с корупцията. В последния случай би трябвало да влязат също като сътрудници и антикорупционната комисия и ДАНС. Част от този механизъм ще бъде и прегледът на всички сигнали, свързани с дейности или бездействия, които биха могли да попречват разкриването на закононарушение - по този начин наречените чадъри. Най-добрият метод за работа против такива вероятни практики е когато има сигнал разнообразни институции да се включат в следствието, с цел да се види дали има проблем.

Второ, активизираме в цялостен размер дейностите в работата на службите и институциите, обвързвано с придобиване на изпреварваща информация за подготвяни тежки закононарушения. Това значи по-активна работа с агентурата, с контингента, с тези, които биха могли да подадат информация.

Трето, самодейна работа с лицата, които въздействат върху средата за сигурност, които биха могли да вземат участие в подготовка на закононарушение, с цел да е ясно, че те са следени, че те са следени, и всеки опит за нарушение на правото ще бъде глобен колкото се може по-бързо.

Четвърто, да се разшири една процедура, която се оказа извънредно ефикасна - против телефонните измами и отнемането на МПС ", разяснява Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР