Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че подава оставка на

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей обяви, че подава оставка на
Коментари Харесай

Тереза Мей подаде оставка

Премиерът на Англия Тереза Мей разгласи, че подава оставка на 7 юни, написа ”Гардиън ”. По време на послание към нацията пред ”Даунинг стрийт ” 10 Мей заяви дълго чаканата вест, че подава оставка като водач на Консервативната партия. Тя се отдръпва на 7 юни, петък.
Процесът по желание на нов водач ще стартира на идната седмица.

Тя означи, че се е борила да направи Англия страна, която работи за мнозина, а не за някои, а също по този начин да изведе страната от Европейски Съюз. Мей добави, че е направила най-хубавото, с цел да извърши волята на английския народ за Брекзит.

" Направих всичко по силите си да убедя депутатите да поддържат това съглашение...за страдание не съумях да го направя ", изрази тя разочарованието си. Мей разясни, че постоянно ще има източник на огромно страдание, че не е съумяла да изведе страната от Общността.

Тя знае, че Консервативната партия ще продължи да служи на хората за доста години напред. Според нея значимостта на поста министър председател е да се бори с " изгарящата неправда " - фраза, която употребява при започване на ръководството си.

Според нея консенсус за Брекзит може да бъде реализиран единствено в случай че всички страни са подготвени на компромис.

Мей разгласи, че е било чест да бъде " втората жена министър председател, само че сигурно не и последната ". Премиерът означи още, че е било чест да има тази опция да служи на страната, която обича.

Тереза Мей ще продължи да бъде министър председател до избора на нов водач.

" Не напущам с неприятни усеща ", увери тя в края на изказването и се отдръпна разплакана.

Медии разясняват, че това е печален и горчив завършек на ръководството на втората жена министър председател на Англия след Маргарет Тачър.

Оттеглянето й на 7 юни значи, че тя ще бъде министър председател по време на държавната аудиенция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР