Премиерът на Великобритания Риши Сунак създаде ново министерство, фокусирано върху

...
Премиерът на Великобритания Риши Сунак създаде ново министерство, фокусирано върху
Коментари Харесай

Британският премиер прекроява кабинета си и създава нови министерства

Премиерът на Англия Риши Сунак сътвори ново министерство, фокусирано върху енергийната сигурност, и извърши преустрояване на кабинета си в опит да се консолидира на поста си след нестабилните първи 100 дни на власт, оповестява " Блумбърг ".

Сунак назначи Грант Шапс за министър по енергийната сигурност, Грег Хандс за ръководител на Консервативната партия и Кеми Баденок за бизнес и търговски министър. Той преструктурира разтегнатото ведомство, отговарящо за бизнес, енергийната и индустриалната тактика, и назначи Мишел Донелан за министър на науката, нововъведенията и технологиите - изцяло ново министерство.

След три месеца, отдадени главно на оправянето с неуредиците, оставени от неговите прародители Лиз Тръс и Борис Джонсън, сега Сунак се пробва да реформира държавното управление, с цел да се концентрира върху своите цели.

Той постоянно приказва за нуждата за фокусиране върху технологиите и разбиране на предприемаческия дух на Силиконовата котловина. Войната на Русия в Украйна също акцентира нуждата Англия да стане по-самостоятелна в производството на сила.

От офиса на Сунак разясниха че новият теоретичен отдел е предопределен да " движи нововъведенията, които ще обезпечат по-добри публични услуги, ще основат нови и по-добре платени работни места и ще развият стопанската система ". Луси Фрейзър зае предходния пост на Донелан и стана новият министър по културата, медиите и спорта.

Назначенията идват повече от седмица, след като Сунак уволни предходния председател на Консервативната партия Надхим Захауи заради данъчен скандал. Новият ръководител ще би трябвало да следи идната акция на консерваторите за локалните избори през май. Торите обаче изостават от лейбъристите с към 20 пункта в множеството изследвания. Това направи председателския пост в партията неприветлив, защото има вероятност лидерът на консерваторите да бъде заставен да поеме виновността при възможна загуба. Председателят също по този начин дава отговор за обезпечаването на дарения, само че партията е изправена пред дефицит на финансиране в размер на 25 милиона английски лири.

Натискът се усилва и върху премиера поради Доминик Рааб - основен негов съдружник, вицепремиер и министър на правораздаването, по отношение на който обаче се води публично следствие за голям брой обвинявания в тормоз.

Новото министерство на Шапс е нагърбено със задачата да обезпечи дълготрайните енергийни доставки на Обединеното кралство, да намали сметките и да понижи на половина инфлацията, показват от офиса на Сунак.

Министерството за бизнес, енергийна и индустриална тактика беше образувано през 2016 година, откакто тогавашният министър председател Тереза ​​Мей избра да сплоти Министерството по енергетика и изменение на климата с Министреството за бизнес, нововъведения и умения. През последните години обаче се заприказва за неговото раздробяване, изключително откакто енергийната рецесия увеличи цените и изведе на дневен ред нарасналата енергийна сигурност.

Кризата принуди ведомството да се концентрира главно върху енергетиката, като някои министри - в това число Сунак - бяха разочаровани от неналичието на фокус върху новаторски бизнес политики. Сунак предложи специфичен енергиен отдел в миналогодишната лидерска акция, комбиниран с нов " Комитет за енергийна сигурност ", управляван от него, който да е претрупан със задачата да поддържа действието на сериозни електроцентрали, да пази газовите запаси на Острова и да реформира енергийния пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР