Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат

...
Премиерът на Великобритания Борис Джонсън нареди на преговарящите да започнат
Коментари Харесай

Борис Джонсън нареди нови търговски преговори с Доналд Тръмп

Премиерът на Англия Борис Джонсън подреди на договарящите да стартират търговски договаряния със Съединени американски щати редом с тези с Европейския съюз, пробвайки се да утвърди своя престиж на идващия стадий от Брекзит. Това написа английският вестник The Independent.

От офиса на министър-председателя се оповестява, че той е наредил на чиновниците да стартират договарянията със страни, в това число със Съединени американски щати, Япония, Нова Зеландия и Австралия, незабавно, откакто Англия напусне Европейски Съюз на 31 януари.

Източникът също по този начин съобщи, че Борис Джонсън е концентриран върху дневния ред вътре в страната, на висши чиновници е обявено да се концентрират върху осъществяване на обещанията на премиера или да се сблъскат с уволняване, заяви " Фокус ".

Графикът на Борис Джонсън по отношение на Брекзит значи, че Англия има единствено 11 месеца, с цел да подписа комерсиално съглашение с Европейски Съюз или да рискува да остане без договорка в края на годината.

Но комерсиалната договорка с Доналд Тръмп е високо ценена в страна, без значение от вероятността от жестоки претенции от страна на Съединени американски щати по такива въпроси като достъпа до пазарите за медикаменти във Англия.

Очаква се, че министър председателят ще направи тирада през идващия месец по отношение на проектите си след Брекзит, преди възможното тръгване за Вашингтон, където американски чиновници се надяват, че той ще стартира търговски договаряния.

Но Борис Джонсън даде да се разбере, че фокусът му ще бъде върху вътрешната политика. Той сподели на чиновниците да лимитират пътуванията му, с цел да може той да укрепи поддръжката на гласоподавателите в северните елементи, които му помогнаха да се върне на позицията си.

Междувременно се чака министър председателят в Берлин да се срещне с европейските водачи, в това число с Еманюел Макрон и Ангела Меркел. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР