Премиерът на Украйна Денис Шмигал, че ако Украйна загуби конфликта

...
Премиерът на Украйна Денис Шмигал, че ако Украйна загуби конфликта
Коментари Харесай

Защо украинският премиер предупреди за риск от Трета световна война

Премиерът на Украйна Денис Шмигал , че в случай че Украйна загуби спора с Русия, има заплаха от " Трета международна война ".

Това стана дни преди идното гласоподаване в Съединени американски щати на нов дълго чакан пакет военна помощ за Украйна, който планува близо 61 милиарда $ за Киев.

Неговото приемане обаче поради блокиране от страна на републиканците. На този декор Украйна изпитва мощен дефицит на муниции и системи за защита.

Сега Шмигал прикани Конгреса на Съединени американски щати да одобри пакета и изрази " деликатен оптимизъм ", че това ще се случи. " Ние се нуждаем от тези пари през вчерашния ден, не на следващия ден, не през днешния ден ", сподели Шмигал.

" Ако не [се] защитим..., Украйна ще падне ", добави той.

" Така световната, международната система за сигурност ще бъде разрушена и целият свят ще би трябвало да откри нова система за сигурност. Или ще има доста спорове, доста такива типове войни и в последна сметка това може да докара до Трета международна война ", сподели още той.

По-рано през 2023 година украинският президент Володимир Зеленски насочи сходно предизвестие, като сподели, че в случай че Русия завоюва, може да нападне Полша, която е членка на НАТО, и по този начин да провокира Трета международна война. Кремъл отхвърля сходни изказвания.
Какво ще гласоподава Конгресът
В събота Камарата на представителите на Съединени американски щати - долната камара на Конгреса, следва да гласоподава помощите за Украйна, Израел и Индотихоокеанския район.

Такъв законопроект беше утвърден от Сената - горната камара на Конгреса, през февруари, само че по-късно беше блокиран в Камарата на представителите от дясното крило на. Преди дни стана ясно, че предлагането за помощ за Украйна ще бъде гласувано настрана от това за Израел.

Общата стойност на помощите възлиза над 95 милиарда $. От 60,84 милиарда $, планувани за войната в Украйна, 23,2 милиарда $ ще бъдат отделени за попълване на американските оръжия, ресурси и уреди.

Законопроектът за Израел е на обща стойност 26,38 милиарда $, част от които ще покрият разноските за военните интервенции на Съединени американски щати в отговор на неотдавнашните набези.

Дясното крило на Републиканската партия блокира помощите с аргумента, че би трябвало да се даде приоритет на защитата на границата с Мексико. Членовете му отхвърлят догатките, че с това свое деяние в действителност следват ползите на Кремъл.

Първоначалният вид на комбинирания законопроект за Израел и Украйна включваше и ограничения за стягането на сигурността по границата, само че все пак беше блокиран от Републиканската партия. Тя заприказва и за опция помощта за Украйна с опция за опрощаване.
От какво има потребност Украйна
Забавянето на американските помощи се отрази тежко на украинските сили на фронта. През февруари те се отдръпнаха от Авдиивка , град покрай окупирания Донецк. Това е най-тежката за Украйна от изтеглянето ѝ от Бахмут през 2023 година насам, написа Би Би Си.

През последните седмици Украйна приканва за изпращане на спомагателни системи за противовъздушна защита, а по-рано през април държавното управление в Киев намали възрастта за наборна военна работа на фона огромния брой жертви в украинската войска. Президентът Володимир Зеленски сподели, че от началото на войната са убити над 30 000 украински бойци. Представители на Съединени американски щати считат, че цифрата може да е доста по-голямо.

на Би Би Си пресмята, че починалите съветски бойци са минимум 50 000.

Генерал сър Ричард Барънс, някогашен командващ на Обединеното командване на силите на Англия, споделя пред Би Би Си, че Русия има " преимущество от пет към едно в артилерия, муниции и остатък от хора " и без военна помощ може да се стигне до проваляне до края на годината.
 Недостиг на оръжия и жива мощ. Как Украйна се бори да забави съветското нахлуване  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР