Премиерът на Северна Македония Зоран Заев оттегли предложението си да

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев оттегли предложението си да
Коментари Харесай

Заев ще ръководи финансовото министерство, докато изберат нов министър

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев отдръпна предлагането си да бъде в това време и министър на финансите, съобщи организация МИА.

На съвещание на Народното събрание, на което се разискват измененията в държавното управление, Заев сподели, че според закона за държавното управление той ще управлява финансовото министерство до избора на нов министър, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обяснявайки своето решение, Заев сподели, че би трябвало да се вземат поради мненията на опозицията и на Антикорупционната комисия, която през днешния ден изпрати в Народното събрание известие, че ще предприеме съответни ограничения съгласно пълномощията си, одобрени в закона за попречване на корупцията и спора на ползи, в случай че министър председателят Зоран Заев бъде определен и за министър на финансите.

В началото на съвещанието си Народното събрание установи преустановяване на мандата на министъра на културата Асаф Адеми, на земеделието Люпчо Николовски, на околната среда Садула Дураки и на министъра без портфейл Зоран Шапурич, откакто те по-рано подадоха оставки. Нито един от министрите не стимулира оставката си.

На същото съвещание депутатите би трябвало да гласоподават за избор на Траян Димковски за нов министър на земеделието, Насер Нуредини за министър на околната среда, Хусни Исмаили за министър на културата, Горан Милевски за министър на локалното самоуправление, Садула Дураки за министър на политическата система и връзките сред общностите и премиера Зоран Заев за краткотраен министър на финансите.

На дневен ред през днешния ден е и освобождението на Драган Тевдовски от поста министър на финансите, Сухейл Фазлиу от поста министър на локалното самоуправление и Хазби Лика от поста министър без портфейл.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР