Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е готов да подаде

...
Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е готов да подаде
Коментари Харесай

Зоран Заев: Ще си направя селфи и с Мицкоски

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев е подготвен да подаде ръка и на водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, оповестява скопският вестник " Вечер ". Заев съобщи през вчерашния ден на предизборното заседание на на СДСМ в зала " Борис Трайковски ", че в случай че той се откаже от политиките на Никола Груевски и се разграничи от " незаконните дейности " на предходния режим, е подготвен да си направи селфи с Мицкоски, написа Българска телеграфна агенция.

Зоран Заев акцентира, че идните президентски избори са доста значими. Нашата страна върви в вярната посока, подкрепена от болшинството жители вкъщи, от целия свят, от всички наши другари, счита Заев.

Премиерът на Северна Македония акцентира, че е разумно да има левица и десница, разнообразни идеологии, да има конкурентна конкуренция, само че добави, че разликите са във епохи - " Ние стъпваме в 21 век, а нашите съперници са останали в 19-ти ", сподели на конвенцията Зоран Заев.

С победа на Гордана Силяновска Давкова на президентските избори ВМРО-ДПМНЕ чака и завършек на ръководството на Зоран Заев и СДСМ, написа " Вечер ", информирайки за митинга на ВМРО-ДПМНЕ в Кавадарци. Заедно с Гордана Силяновска Давкова, дамата, която е брачна половинка, майка, съседка, възпитател, другар и огромен македонец, желаеме да върнем правдата в Македония, съобщи водачът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски на митинга в Кавадарци. Той прикани за битка срещу, както се изрази, несправедливостта, която се предизвиква на /Северна/ Македония.

Подготвя ли ни Европейски Съюз нов леден душ, пита в заглавие " Независен весник ". Изявлението на еврокомисаря Йоханес Хан в Европейския парламент, че ще предложи влизане в подготвителна фаза на договаряния за нашата страна, без значение от цялата незаинтересованост към напъните за евроинтеграция, отекна като бомба, написа изданието. Този път прекалиха, защото става все по-очевидно, че поради вътрешната обстановка и ползите в страните-членки на Европейски Съюз се търсят единствено извинения по какъв начин да не ни се даде дата /за начало на договаряния с ЕС/ откакто взехме решение разногласието с името, което за тях бе универсално опрощение, разяснява скопският вестник.

Той отбелязва, че въпросът с датата за договаряния се усложнява и поради настояването на ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини Северна Македония да върви в пакет с Албания, защото Италия има огромни финансови и други ползи в тази страна, което пък пречи на Франция, която мощно се противи против награждаване на Тирана.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР