Премиерът на Северна Македония пристига в понеделник на еднодневно работно

...
Премиерът на Северна Македония пристига в понеделник на еднодневно работно
Коментари Харесай

Ковачевски идва в София, ще ни иска ток за зимата

Премиерът на Северна Македония идва в понеделник на еднодневно работно посещаване у нас. Визитата е обвързвана освен измененията в Конституцията, само че и с енергийната рецесия, оповестяват македонските медии.

Премиерът Донев и неговият сътрудник от Република Северна Македония ще проведат среща на четири очи, след което ще се състои разширена среща на двете делегации. Във фокуса на диалозите в Министерския съвет ще бъдат въпроси от енергийната сфера, оповестиха от държавната пресслужба у нас.

В делегацията от Скопие, ръководена от Димитър Ковачевски, идват и представители от ресорите стопанска система и енергетика, осведомят от пресслужбата на държавното управление в Северна Македония. Ковачевски идва у нас след посещаване в Белград, където взе участие в срещата на страните от сръбската самодейност " Отворени Балкани ".

Ковачевски дойде в София от Белград, където управлява държавната делегация на Първия интернационален панаир на виното.

В изявление от Белград за сръбската държавна телевизия министър председателят на Северна Македония заяви, че е в връзка с българските управляващи за импорт на електричество , създавано в България.

" Нека кажем, че имаме положително съдействие, изключително в изискванията на актуалната енергийна рецесия, предвид на това, че България е една от страните в Европа, която има чисти остатъци на електрическа енергия поради нейната нуклеарна централа ", сподели Ковачевски, представен от БНР.

Освен това Северна Македония добива напълно природен газ през съветския водопровод, който минава през България.

В изказване от Белград Димитър Ковачевски, сръбският президент Александър Вучич и албанският министър председател Еди Рама оповестиха, че ще търсят дружно помощ за пазаруване на сила от Европейския съюз.

" Ако със Северна Македония имахме газова връзка бихме си помагали един на различен, само че Скопие няма газ, а ние нямаме потенциал ", съобщи в Белград Вучич.

В хода на визитата в София се чака да бъде издигнат и въпроса за конституционните ремонти. В изявлението за сръбската държавна телевизия Димитър Ковачевски съобщи, че има ясна пътна карта за договарянията с Европейския съюз и за включване на хървати, черногорци и българи в Конституцията на Република Северна Македония.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР