Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски отправи предупреждение, че отношенията

...
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски отправи предупреждение, че отношенията
Коментари Харесай

Ковачевски: Отношенията на София и Скопие са застрашени от хора, финансирани от трети страни

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски насочи предизвестие, че връзките с България се утежняват от " хора, групи и политически партии и в двете страни, които са финансирани от трети страни ".

В изявление за македонската осведомителна организация МИА Ковачевски споделя, че задачата на прокарването на спора сред София и Скопие е опълчване на интеграцията на Балканите в Европейски Съюз - " и това към този момент е ясно на всеки ".

" Република Северна Македония и България би трябвало да разчитат на връзка на институционално равнище и опазване на достолепието на институциите и жителите. Ако работим в тази тенденция, по тематики и планове, които сплотяват жителите, тогава имам вяра, че връзките сред двете страни ще бъдат на равнище, почтено за две прилежащи страни, членки на НАТО и бъдещи сътрудници в Европейски Съюз ", споделя той пред МИА, представен от Българска телеграфна агенция.

Димитър Ковачевски се намира на Мюнхенската конференция по сигурност.

Той припомня, че и Албания, и Северна Македония към този момент са признати за пълноправни членове на НАТО, както и че са претенденти за Европейски Съюз още от 90-те.

Според него Скопие е " фактор за непоклатимост в района " и към този момент взе участие в разнообразни политически формати на европейско равнище.

Извън това обаче остава неуреден главният проблем, поради който България отхвърля да допусне началото на договаряния, е неосъществената смяна в македонската конституция. В нея се чака българите да бъдат вписани като формиран народ и да получат цялостна протекция наред с останалите групи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР