Премиерът на Румъния Марсел Чолаку атакува канцлера на Австрия Нехамер,

...
Премиерът на Румъния Марсел Чолаку атакува канцлера на Австрия Нехамер,
Коментари Харесай

Румъния към Австрия: Като не работи Шенген, излезте вие и се оградете сами с бодлива тел и пуснете ток

Премиерът на Румъния Марсел Чолаку нападна канцлера на Австрия Нехамер, който предходната седмица сподели, че системата на Шенген не работи към този момент:

" Ако е унищожен Шенген, нямам проблем Австрия да излезе от Шенген, да построи километри бодлива тел към себе си и електрически стени ", съобщи изцяло резонно румънският министър председател.

Премиерът Марчел Чолаку още веднъж разгласи в понеделник, че в случай че през декември Австрия гласоподава срещу присъединението на Румъния към Шенгенското пространство, румънската страна ще стартира офанзива против Австрия в Европейския съд. Той желае да има като сътрудници Европейския съвет, Народното събрание и Европейската комисия, които поддържат присъединението на Румъния към Шенген.

Премиерът Чолаку упрекна австрийския канцлер Карл Нехамер в двуличие в понеделник във връзка с гласуването против присъединението на Румъния към Шенгенското пространство.

" Никога няма да бъда двуличник. Не мога да кажа, че няма нищо общо с Румъния и че Шенгенското пространство е остаряло. Тогава за какво гласувахме за приемане на Хърватия предходната година? Това е законен въпрос на румънците към Нехамер.
Ако Шенген е толкоз погубен, нямам проблем Австрия да напусне Шенген, да построи километри бодлива тел и електрически стени.
Ако Австрия желае този метод с огради, с цел да заплати за тях, излезте от Шенген и ние ще се оправим в Шенген без проблеми “, сподели Марсел Чолаку.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР