Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски все още не е гледал

...
Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски все още не е гледал
Коментари Харесай

Ковачевски: Радев да се занимава с реформи в своята страна; днес няма да обсъждаме конституционни промени

Премиерът на РСМ Димитър Ковачевски към момента не е гледал днешното изказване на българския президент, съгласно което районен съд Македония " не си е взела урока от предходната година да не лобира нито пред членовете на Европейски Съюз, нито пред европейските институции ", само че акцентира, че президентът би трябвало да се занимава повече с промени в страната си.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1068
" Не съм видял изказването и няма какво да разясня. районен съд Македония има доста ясни позиции освен в Европейски Съюз, само че и в НАТО. Ние сме страна, която на 100% хармонизира външната си политика с Европейски Съюз. Държава, която взема решения в НАТО, наедно с другите страни, в това число и дружно с България. Всяка година имаме европейски отчети за хода на промените, считам, че президентът на една прилежаща страна би трябвало повече да се занимава с промените в страната си ", уточни Ковачевски, отговаряйки на журналистически въпроси, съобщи kanal5.com.mk

Радев съобщи през днешния ден, че РСМ  " не си е взела урока от предходната година да не лобира нито пред членовете на Европейски Съюз, нито пред европейските институции ". " Скопие би трябвало да си научи урока. Виждам, че отново се връщат по утъпкания път, по който вървяха до предходната година до приемането на преговорната рамка, неналичието на промени и подготвеност за начало на договаряния за участие. "

" Македонският език е научна, литературна и политическа действителност в Македония и света. Вече е част от европейските езици. Македонският език е ясно изписан на преводаческите кабини в Брюксел, цялото законодателство на Европейски Съюз се превежда на македонски и двустранният обзор се организира на македонски език. Това значи одобряване и одобряване на македонския език като част от Европейски Съюз ", сподели министър председателят на РСМ. 

Припомняме, че преди дни Бундестаг гласоподава резолюция, с която недвусмислено признава македонския език, еднаквост и просвета. 

" Промените в Kонституцията няма да бъдат обсъждани на днешното държавно съвещание ", сподели още днес министър председателят Димитър Ковачевски, макар че през вчерашния ден министърът на правораздаването аяви в изказване пред медиите, че държавното управление евентуално ще прегледа през днешния ден предложението-инициатива за измененията, предаде zoom.mk.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР