Премиерът на посещение в ОАЕ и ЕгипетПремиерът Бойко Борисов ще

...
Премиерът на посещение в ОАЕ и ЕгипетПремиерът Бойко Борисов ще
Коментари Харесай

Борисов посреща Нетаняху в „Евксиноград“

Премиерът на посещаване в ОАЕ и Египет


Премиерът Бойко Борисов ще посрещне при започване на ноември своя израелски сътрудник Бенямин Нeтаняху в резиденция “Евксиноград ” във Варна. На 2 ноември там би трябвало да се състои срещата на високо равнище на така наречен Съвет за съдействие сред България, Румъния, Сърбия и Гърция. Именно след така наречен Варненска четворка Борисов ще беседва с Нeтаняху, който ще бъде посетител на формата.

Това ще бъде четвъртата поредна колекция на балканските водачи, като последната бе през април в румънската столица Букурещ. Тогава Борисов разиска с румънския министър председател Виорика Дънчила, гръцкия министър-председател Алексис Ципрас и сръбския президент Александър Вучич инфраструктурните планове и свързаността на Балканите, както и стабилността и сигурността в района.

Посещението на израелския министър-председател бе контрактувано с Борисов при последната му аудиенция в Ерусалим през септември.

Днес и на следващия ден министър председателят ще бъде в Брюксел за съвещанието на Европейския съвет. Ден откакто се върне от Белгия, Борисов ще отпътува на публично посещаване в Обединените арабски емирства (ОАЕ). От Персийския залив българската делегация ще отпътува за публична аудиенция и в Египет.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР