Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще свика извънредна среща

...
Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще свика извънредна среща
Коментари Харесай

Борис Джонсън свиква извънредна среща на правителството за коронавируса

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще свика изключителна среща на държавното управление, в която да бъде дискутирана обстановката с продължаващото разпространяване на новия ковид, наименуван от Световната здравна организация (СЗО) COVID-19, написа английското издание The Independent.

Срещата с държавните чиновници ще бъде първата, на която ще участва и министър председателят персонално откогато стартира епидемията, като към този момент има 19 инфектирани с нея във Англия. Попитан за какво министър председателят ще оглави тази среща, представител на държавното управление съобщи:

„ Ако погледнете към увеличаващият се брой на инфектираните в континентална Европа, министър председателят упорства да оглави срещата, с цел да е сигурен, че всичко, което може да се направи към този момент се прави “.

По-рано доктор Франк Атертън, основният медицински чиновник за Уелс, удостовери първия случай на вируса в района, като съгласно него пациентът се е върнал неотдавна от Уелс от северната част на Италия, където се е заразил, напомня " Фокус ".

Говорител на СЗО също така съобщи, че епидемията „ се задълбочава “, като има опция тя да доближи до още страни, „ в случай че не до всички “.

Срещата ще се организира в понеделник, на 2 март. Говорителят на Джонсън не посочи за какво срещата не може да се организира по-рано, само че съобщи, че към този момент, от началото на епидемията, се организира по една среща на седмица, водена от министъра на опазването на здравето Мат Ханок.

Премиерът по-рано посети болничното заведение „ Кетеринг “ в Нортхамптъншир, с цел да разиска с личния състав приготовленията за вероятни случаи на ковид. Той остана със чиновниците за част от нощната им промяна късно вечерта.

„ Служителите му показаха квалифицираните процеси, в случай че има евентуален случай на инфектиран “, сподели представителят.

Той добави, че с изключение на срещата на държавното управление е имало и дневни срещи, на които са участвали всички високопоставени здравни чиновници на кабинета. Джонсън е бил осведомен от самото начало за протичащото се.

Опозиционната Лейбъристка партия разкритикува премиера, като съгласно тях срещата би трябвало да се организира по-рано.

„ Нашият министър председател на половин работен ден би трябвало да се оправи с тази ескалираща обстановка бързо. Не е нужно да минат още три дни, с цел да се организира тази среща “, сподели депутатът на лейбъристите Джонатън Ашуърт.

„ Хората разбираемо са обезпокоени. Борис Джонсън би трябвало да отстрани детинската възбрана министрите му да вършат изказвания пред BBC. Обществото заслужава да чуе какви проекти има за битка с епидемията “, сподели той. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР