Премиерът на Косово Авдулах Хоти се е отказал да замине

...
Премиерът на Косово Авдулах Хоти се е отказал да замине
Коментари Харесай

Премиерът на Косово няма да ходи във Вашингтон след обвиненията срещу Тачи

Премиерът на Косово Авдулах Хоти се е отказал да замине за Вашингтон след обвиняванията против президента на страната Хашим Тачи за осъществяване на военни закононарушения, съобщи ТАСС, базирайки се на известие на Хоти във Facebook.

"Във връзка с новите събития в Прищина вследствие на обвиняването, повдигнато от Специалната прокуратура, съм задължен да се върна в своята страна, с цел да се срещна със обстановката. Съобщих на дипломат Гренел (специалния делегат на американския президент за разговора сред Белград и Прищина Ричард Гренел, бел.ред.), че не мога да участвам на срещата на 27 юни в Белия дом ", предава Българска телеграфна агенция.

Специалната прокуратура за военните закононарушения на Армията за избавление на Косово повдигна обвинявания през вчерашния ден против президента на Косово Хашим Тачи и още няколко души във военни закононарушения и закононарушения против човечеството, в това число за близо 100 убийства.

Новината пристигна на фона на подготовки за среща на 27 юни в Белия дом, която Гренел провежда сред президентите на Сърбия и Косово.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР