Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че ЕС е цел

...
Премиерът на Косово Албин Курти заяви, че ЕС е цел
Коментари Харесай

Курти: ЕС е цел и съдба на Косово и страните от Западните Балкани

Премиерът на Косово Албин Курти съобщи, че Европейски Съюз е цел и орис на Косово и страните от Западните Балкани, и добави, че през днешния ден ще показа листата с обсъжданите промени, заяви „ Коха “.


В началото на срещата в границите на " Плана за напредък на Западните Балкани ", която се организира в Скопие, Курти съобщи, че Европейският съюз, Съединените американски щати ще дадат опция за допустимо най-голямо районно съдействие и " по-ускорен прогрес към Европейски Съюз, който е нашата цел и орис ".

Според косовският министър председател Брюксел и Вашингтон са ангажирани със Западните Балкани за стопански напредък.

Министър-председателят на Албания Еди Рама съобщи, че самодейността на страните от Западните Балкани е добра опция, която не трябва да се пропуща, и добави, че " е извънредно значимо да сложим жителите си преди всичко ". " Изключително значимо е и в случай че можем да го създадем в действително време, да създадем по този начин, че през идващите месеци да определим по какъв начин ще наподобяват нашите страни ", сподели Рама.

Президентът на Сърбия Александър Вучич благодари на Северна Македония за гостоприемството. Той съобщи, че те са имали и ще имат значими срещи за напредъка на Западните Балкани. Вучич показа, че е разговарял с европейски и американски представители за проекта за напредък. Той съобщи, че включването в общия пазар е значимо. Междувременно сръбският президент сподели също, че на 1 март ще бъдат подписани два протокола в границите на " Отворените Балкани ", ориентирани към свободното придвижване на служащи.

" Говорихме и за проекта за разширение на Европейски Съюз. Говорихме за изискванията, които би трябвало да бъдат изпълнени, и за промените ", съобщи Вучич./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР