Премиерът на Косово, Албин Курти, в интервю за Атлантическия съвет

...
Премиерът на Косово, Албин Курти, в интервю за Атлантическия съвет
Коментари Харесай

Косово е най-демократичната страна на Западните Балкани

Премиерът на Косово, Албин Курти, в изявление за Атлантическия съвет повтори обвиняванията срещу Сърбия и сподели, че в Западните Балкани съществува огромен риск от преливане на спора от Украйна, оповестява белградският вестник " Политика ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Курти сподели, че събитията в Украйна припомнят доста за страданията на косовските албанци от преди повече от две десетилетия и акцентира, че президентът Путин не би трябвало да се базира на Косово като предлог за експанзията против Украйна.

НАТО се намеси в Косово поради геноцида, който е добре документиран и за което има очевидци. Това в Украйна го нямаше, съобщи Курти, отбелязвайки, че Западът не би трябвало да пренебрегва това, че Сърбия има тесни връзки с Русия и изключително обстоятелството, че тя не се е включила към глобите.

Курти съобщи също, че в Белград през ден се организират проруски демонстрации, на които могат да се видят членове на държавното управление и високопоставени чиновници от Сръбската прогресивна партия.

Премиерът на Косово обърна внимание на това, че Прищина е внесла искане за участие в Съвета на Европа, че продължава пътя си към участие в НАТО посредством програмата Партньорство за мир и чака визова либерализация с Европейски Съюз.

Ние сме най-демократичната страна в Западните Балкани. Сърбия не е народна власт, а властническа страна, а факт е, че автократите се поддържат. Това заплашва дълготрайния мир в района. Затова Косово би трябвало да получи по-голяма икономическа помощ, участие в Европейски Съюз и НАТО, съобщи Курти, представен от белградския вестник " Политика ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР