Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли предложения на ислямисткото движение

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли предложения на ислямисткото движение
Коментари Харесай

Израел отхвърли предложение на „Хамас“ за прекратяване на огъня

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху отхвърли оферти на ислямисткото придвижване „ Хамас “ за преустановяване на огъня. Той съобщи, че интервенцията в Ивицата Газа ще продължи до „ цялостна победа “.
„ Хамас “ предложи през вчерашния ден проект за 135-дневна пауза в бойните дейности – три 45-дневни етапи на помирение. Предлага се в първата фаза групировката да освободи останалите в плен дами, децата и възрастните хора, а мъжете – през втората и третата фаза.
Нетаняху разгласи, че отхвърля предлагането на конференция, която даде след среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блникън. Първият посланик на Съединени американски щати е на петата си обиколка в Близкия изток след офанзивата на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври предходната година в опит да сътрудничи за реализиране на помирение.
„ Ние сме на път да реализираме цялостна победа. Денят по-късно е денят след „ Хамас “, акцентира Нетаняху.
Израелският министър председател изключва каквото и да било съглашение, което оставя на ислямистката организация цялостен или непълен надзор над Ивицата Газа. 
Нетаняху прикани Агенцията за подкрепяне на палестинските бежанци да бъде закрита след разкритията, че нейни чиновници са забъркани в нападението над Израел на 7 октомври.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР