Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху благодари на САЩ за голямото

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху благодари на САЩ за голямото
Коментари Харесай

Нетаняху изрази недоволство пред Путин за антиизраелските позиции на Русия

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху благодари на Съединени американски щати за огромното количество муниции, обезпечени на неговата страна за войната в линията Газа, съобщи ДПА.

В началото на съвещание на кабинета си Нетаняху насочи благодарности към президента на Съединени американски щати Джо Байдън за военната помощ за страната му и за американското несъгласие, наложено върху резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, призоваваща за преустановяване на огъня в Газа.

Нетаняху не посочи за какви оръжейни доставки става дума.

В началото на съвещанието на кабинета си той сподели, че е провел диалози с канцлера на Германия Олаф Шолц и с президента на Франция Еманюел Макрон.

" Казах им: " Не може да подкрепяте унищожаването на Хамас от една страна и да практикуване напън над нас да спрем войната въпреки това, което ще попречи на унищожаването на Хамас ".
Нетаняху съобщи, че войната ще продължи с още по-голяма активност, в северната и южната част на линията Газа, тъй че да се реализиран всички цели, които Израел си е набелязал. А тези цели са унищожаването на " Хамас ", връщането на всички заложници и гарантиране, че линията Газа няма да съставлява повече опасност за Израел.

Днес израелският министър председател беседва и с президента на Русия Владимир Путин, предадоха Ройтерс и Франс прес. Пред него Нетаняху е изразил недоволството си от антиизраелските позиции, възприети от московските представители в Организация на обединените нации, се споделя в изказване на израелското държавно управление по отношение на диалога на Нетаняху с Путин.

В Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Русия поддържа резолюцията за Газа, на която Съединени американски щати постановиха несъгласие през вчерашния ден.

Пред Путин Нетаняху е изразил и мощното си отрицание от " рисковото съдействие " на Русия с Иран.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР