Премиерът на Индия Нарендра Моди и хиляди индийци правиха йога

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди и хиляди индийци правиха йога
Коментари Харесай

300 000 души се опитаха да поставят рекорд за най-голям йога клас в света

Премиерът на Индия Нарендра Моди и хиляди индийци вършиха йога в дъжда на третата годишнина от отбелязването на Международния ден на йогата, оповестява ДПА.

Масови йога сесии и мероприятия бяха проведени в цялата страна, като най-голямото събитие се организира в западния град Ахмедабад, където повече от 300 000 души практикуваха йога, пробвайки се да създадат връх за максимален йога клас в света.

Облечен с бели облекла, министър председателят Моди взе участие в събитие в северния град Лакнау, където той и хиляди участници, в това число деца и служители, правеха йога в дъжда.

В предишното йогата се е провеждала единствено в хималайските пещери. Сега се трансформира в част от живота на хората освен в Индия, само че и по света. Много страни, които не познават нашия език, традиция или просвета, са свързани с Индия посредством йога. Йога свързва тялото, мозъка и душата. Играе значима роля в обединяването на света, съобщи Моди.

Стотици хиляди индийци практикуваха йога на сходни събития в села и градове в Индия. Според медии към 5 000 мероприятия са извършени в Индия и 180 страни по света.

Международният ден на йогата за първи път беше маркиран през 2015 година след решение на Организация на обединените нации. Денят съответствува с настъпването на астрономическото лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР