Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович призова всички, които са увеличили

...
Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович призова всички, които са увеличили
Коментари Харесай

Пленкович обяви мерки срещу необоснованото увеличение на цените в Хърватия

Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович прикани всички, които са нараснали безпричинно цените, да ги върнат към равнищата им от 31 декември.

Той съобщи, че ще има сериозна държавна интервенция във връзка с тези, които усилиха цените в страната в процеса на прекосяване от куни към евро.

„ Някои компании използваха преобразуването за безпричинно увеличение на цените, за което няма причина, защото това се прави без отплата ”, сподели Пленкович на съвещание на държавното управление.

Кабинетът е заел всички виновни служби да засилят надзора върху стопанските субекти, а Министерството на стопанската система да предприеме ограничения за събиране на цялостна и точна информация за придвижването и следенето на цените.

Той заяви, че всички служби ще излязат на терен, с цел да поправят всичко, което безотговорни лица правят, без да имат причина за това.

„ Повишаването на цените, хвърлянето на сянка върху въвеждането на еврото и допринасянето за инфлацията е нечестна процедура и няма да успее ”, добави Пленкович. /БГНЕС

Загреб / Хърватия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР