Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе обяви днес своята оставка, като

...
Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе обяви днес своята оставка, като
Коментари Харесай

Грузинският премиер обяви своята оставка

Премиерът на Грузия Мамука Бахтадзе разгласи през днешния ден своята оставка, като сподели, че е "изпълнил своята задача ", съобщи ТАСС. Той написа във Facebook, че остава член на ръководещата партия "Грузинска фантазия " и "предан боец " на своята страна и пожела триумф на бъдещия водач на държавното управление.

Бахтадзе даде обещание, че ще опише по-подробно за аргументите за оставката си и за осъществената работа като министър председател на среща с представители на медиите, която ще се състои по-късно през днешния ден.

Той пое премиерския пост през юни 2018 година, а преди този момент бе финансов министър.

Според грузинската конституция дружно с премиера в оставка автоматически излиза и цялото държавно управление. Министрите ще продължат да извършват функционалностите си до одобряване от Народното събрание на нов министър председател и нов кабинет. Това би трябвало да стане в двуседмичен период.

Очаква се на следващия ден парламентарното болшинство (на ръководещата партия) да уточни името на приемника на Бахтадзе, сподели пред публицисти през днешния ден заместник-председателят на Народното събрание Георгий Волски. "Засега не можем да кажем нещо със 100-процентна акуратност. В ход е разискване, на следващия ден всичко ще стане известно ", уточни той.

Според грузински медии овакантеният пост ще бъде ангажиран от досегашния вицепремиер и министър на вътрешните работи Георгий Гахария.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР