Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили подаде оставка заради несъгласие с

...
Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили подаде оставка заради несъгласие с
Коментари Харесай

Грузинският премиер подаде оставка след протести и спор с най-богатия човек в страната

Премиерът на Грузия Гиорги Квирикашвили подаде оставка поради противоречие с водача на ръководещата партия Бидзина Иванишвили, предадоха ТАСС и " Ройтерс ".

Квирикашвили разгласи, че е подготвен да даде на Иванишвили " опция да образува нов кабинет подобен, какъвто го желае ".

Петдесетгодишният Квирикашвили е министър председател от 2015 година Преди решението си той в продължение на няколко месеца е обсъждал въпроса с Иванишвили, ръководител на партия " Грузинска фантазия ".

" Стараех се да съм министър-председател за всеки жител, когато предшественикът ми Иракли Гарибашвили изненадващо подаде оставка. Бях и съм командващият състезател. Изхождайки от това, виждам настроения в командата и одобрявам решение, което в моята обстановка би трябвало да одобри всеки началник ", сподели той, представен от РИА " Новости ".

Оставката на държавното управление се разисква от началото на митингите в края на май, които желаеха кабинетът да се отдръпна. Главният прокурор към този момент подаде оставка, тази стъпка стачкуващите чакаха от цялото държавно управление и изключително от министрите на правораздаването и вътрешните работи.

Според " Интерфакс " Георгий Гахария, изпълняващ длъжността вътрешен министър, в този момент ще поеме краткотрайно и поста на Квирикашвили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР