Премиерът на Гърция Алексис Ципрас ще поиска вот на доверие,

...
Премиерът на Гърция Алексис Ципрас ще поиска вот на доверие,
Коментари Харесай

Ципрас иска вот на доверие, ако коалицията се разпадне заради Преспанската сделка

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас ще изиска избор на доверие, в случай че обединението се разпадне поради Преспанското съглашение с Македония, осведоми IBNA.

В изявление за OPEN TV Ципрас изключва вероятността да води държавно управление на малцинството, в случай че партия " Независими гърци " напусне обединението. Коалиционният сътрудник на СИРИЗА неведнъж предизвести, че ще напусне ръководството, в случай че Ципрас внесе Преспанското съглашение в гръцкия парламент за одобрение.

 Македония още разисква конституционните промени
Македония още разисква конституционните промени

Македонците получават кристално удостоверение за идентичността си, счита Заев

Ципрас има вяра, че водачът на " Независими гърци " Панос Каменос няма да смъкна държавното управление, макар че е изрично срещу договорката с Македония.

Министър-председателят обаче съобщи ясно, че в случай че Каменос се отдръпна от обединението, той ще внесе предложение за избор на доверие. В случай, че Ципрас не си обезпечи нужното болшинство, с цел да остане на власт, той има намерение да свика предварителни избори . Иначе министър председателят повтори желанието си да изкара целия четиригодишен мандат.

" Второто най-важно достижение на нашето държавно управление, след излизането от меморандума, е Преспанското съглашение ", сподели Ципрас и добави, че разрешаването на дългогодишния спор е неговото наследство като министър председател.

 НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират контракта за името до 15 февруари
НАТО притиска Гърция и Македония да ратифицират контракта за името до 15 февруари

Очакванията са македонският парламент да ратифицира договорката по-рано от плануваното

Той предизвести, че в случай че Гърция откаже да ратифицира договорката, " страната ще се трансформира в интернационално посмешище ".

Ципрас разгласи, че предлагането за одобрение на съглашението ще бъде импортирано в Народното събрание " най-вероятно през януари ".

 Македония в НАТО до 2 години
Македония в НАТО до 2 години

Това съобщи зам. генералният секретар на Алианса Джеймс Апатурай

В средата на 2018 година Скопие и Атина подписаха историческо съглашение за името. Македония ще бъде преименувана на Северна Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР