Премиерът на Албания Еди Рама каза, че подкрепата за енергийните

...
Премиерът на Албания Еди Рама каза, че подкрепата за енергийните
Коментари Харесай

Премиерът на Албания: Благодарение на подкрепата за енергийните фирми инфлацията не достигна двуцифрено ниво

Премиерът на Албания Еди Рама сподели, че поддръжката за енергийните компании в страната с към 460 милиона евро е довела до това инфлацията да не доближи двуцифрено равнище, както се е случило в доста страни, заяви локалната медия АТА, представена от Българска телеграфна агенция.

Премиерът съобщи, че държавното управление ще продължи да поддържа енергетиката, с цел да не се покачват цените за фамилиите и дребния бизнес през идната година и уточни излязлата през вчерашния ден цифра за инфлацията в Албания през октомври, която е 8,3 %.

„ Средногодишната инфлация е 6,5 %, което е доказано публично от Евростат, до момента в който страните от района са с двуцифрена и някои вървят към 20 % инфлация. При нас е по-амортизирано точно тъй като сме вложили 460 милиона евро, съвсем половин милиард евро, с цел да защитим фамилиите и да защитим бизнеса от удара на едно доста, доста ефикасно и нездравословно за логиката на психиката на хората оръжие в тази част на света, каквото е силата. Ще продължим да вършим това в бюджета, който ще приемем “, сподели Рама.

Премиерът даде обещание, че ще продължи почналото тази година увеличение на заплатите.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР