Премиерът на Афганистан от редиците на талибаните Мохамад Хасан Ахунд

...
Премиерът на Афганистан от редиците на талибаните Мохамад Хасан Ахунд
Коментари Харесай

Премиерът на талибаните наруши мълчанието си след три месеца на власт

Премиерът на Афганистан от редиците на талибаните Мохамад Хасан Ахунд се обърна към сънародниците си с авансово записано аудиопослание, три месеца след назначението си, съобщи ДПА.

Дългоочакваното обръщение на Ахунд беше публикувано от държавната телевизия. В речта си той показва, че талибаните са изпълнили обещанието си, продължавайки боевете против задграничните сили до одобряване на ислямско държавно управление и стабилизиране на страната.

Той съобщи също по този начин, че гладът, безработицата и внезапното повишение на цените са съществували и преди талибаните да вземат властта. Ахунд прикани сънародниците си да бъдат признателни за талибанския режим. Премиерът сподели, че икономическата рецесия в Афганистан може да бъде позволена, в случай че бъдат освободени запасите на стойност към 9 милиарда $ на Афганистанската централна банка, които са блокирани най-много в Съединени американски щати.

Милиони афганистанци изгубиха главния си източник на приходи след рухването през август на държавното управление, подкрепяно от интернационалната общественост. Агенции на Организация на обединените нации предизвестяват, че в страната назрява филантропична рецесия.

Никоя страна не е признала държавното управление на талибаните. Международната общественост приканва режима да образува държавно управление с необятно посланичество и да почита човешките права и правата на дамите.

Въпреки това обаче над 90% от фигурите в настоящето държавно управление са от една етническа група и измежду тях няма дами.
БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР